Planul de a produce o maşină electrică în totalitate doar în ţara pe care a conduce este un obiectiv pe care preşedintele Erdogan şi-l doreşte atins de multă vreme.

Citeste si: U BT Cluj – CSU Sibiu, scor 83-64, în sferturile Cupei României la baschet masculin

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Dezvăluri uluitoare din pușcărie! Ce a putut să mânânce Dincă în pușcărie de Crăciun și reacții a avut cât a stat la masă! ”A stat numai abătut și într-un colț”

Cinci modele de maşini vor fi produse de peste 4.000 de angajaţi, iar Guvernul a garantat să cumpere 30.000 din vehicule până în 2035. Primul prototip- inscripţionat TOGG, a fost deja testat pe autostradă! Are o autonomie de 500 de kilometri, la un timp de încărcare maxim de 30 de minute- ceea ce înseamnă cel mai eficient sistem produs până acum în întreaga lume.

Citeste si: Două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite într-un atac armat, în timp ce filmau un videoclip

Prima maşină electrică produsă în Turcia va ieşi pe piaţă- cel mai târziu în 2022, cu două motorizări- de 200, repsectiv 400 de cai putere.
Turcia este deja un important exportator de automobile fabricate intern de către 5 mari firme, iar încă din 1960 inginerii turci creaseră deja prototipuri pentru maşini- denumite Devrim şi Revolution, care au fost, însă, abandonate la acea vreme! Proiectul de acum de producţie a maşinilor electrice va primi şi sprijin de la stat, cum ar fi scutiri de impozite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si