"Clasa întâi F? Pe aici?
Lăsați-l să urce. Dar nu știe că e prima… Îl va îndruma cineva, mai în față! Haide. Pa, mami, succes!", cu multe emoții, așa au fost părinții și copiii.
Liste nesfarsite pentru intrarea in scoala, copii debusolati si parinti care privesc ingrijorati de dincolo de gard.

Prima zi de școală- copiii, scanați pentru coronavirus

In prima zi de scoala a acestui an, niciun adult nu si-a putut insoti copilul in curtea scolii. Elevii claselor I au fost luati de invatatoare de la portile scolilor.

Citeste si: Prima zi de școală. Mesajul lui Klaus Iohannis pentru elevi

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La intrare pe copii i-au asteptat termoscanerul si solutia dezinfectanta. Elevii mai mari si-au gasit singuri drumul spre clase.
Nici pachetelul traditional pentru pauza de masa nu si-a mai gasit loc in rucsacul copiilor. A fost inlocuit de masti si dezinfectanti.

Părinții, în prima zi de școală: Vrem să nu rămână analfabet copilul!

I-am dat dezinfectant, servetele dezinfectante si masti de rezerva si l-am invatat daca atunci cand isi schimba masca, dupa ce si-o da jos pe aia veche, mai intai se dezinfecteaza si o pune pe cealalta.

Cate masti i-ati dat la el? I-am dat patru", spune o mamă.

Citeste si: Anisie: "Sunt aproximativ 100.000 elevi care vor fi în scenariul roşu la acest moment”

"Care e cea mai mare grija a dumneavoastra ca parinte? Sa nu avem niste copiii analfabeti, sincer! La modul cel mai serios!", exclamă o altă mamă.
Din lipsa spatiului, unele scoli nu au reusit sa pastreze distantarea sociala impusa, asa ca au aplelat la alte metode pentru mentinerea sigurantei.


"Din pacate nu am reusit sa pastram distantarea sociala si am pus separatoare", declară Marilena Stoica, directorul școlii.
Fiecare scoala si-a facut organizare proprie iar turele au fost stabilite in asa fel incat sa nu fie prea multi elevi la scoala, in acelasi timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si