„A fost găsit principalul vinovat în cazul poluării masive dintr-o comună buzoiană. Este chiar primarul localității, pe care procurorii îl acuză că a îngropat și ars deșeuri și că a pus în funcțiune o stație de epurare defectă. Astfel, localnicii s-au trezit într-un coșmar urât mirositor care le poate afecta grav sănătatea”, a transmis Christian Sabbagh.

Primar acuzat de poluare masivă

Nicolae Stancu, primarul din Cochirleanca, județul Buzău, este acuzat anchetatori că împuțit toată localitatea cu deșeurile arse și îngropate pe câmp, iar asta ar fi dus la poluare masivă care afectează

grav sănătatea oamenilor.
Totodată, procurorii spun că edilul ar fi pus în funcțiune o stație de epurare defectă, astfel că bieții localnici s-au trezit cu dejecțiile pe străzi și poartă.
„Au rezultat deversări de la stația de pompare, dar și direct din rețeaua de canalizare de ape uzate și substanțe poluante ce ar fi dus la poluarea apelor de suprafață”, a transmis IPJ Buzău.

Citește și: VIDEO- Începe haosul înscrierilor la școală pentru învățământul primar. Cum trebuie să arate dosarul depus de părinți?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În imaginile puse la dispoziția anchetatorilor de Garda de Mediu se văd cantități uriașe de deșeuri depozitate la marginea localități, chiar grămezi de oase, dar și un utilaj care le îngroapă.

Sătenii din Cochirleanca susțin că în ultimii doi ani tone de de gunoaie au fost incendiate pe câmp de angajați ai primăriei.
Polițiștii au descins la primăria Cochirleanca după ce Garda de Mediu din Buzău a trimis mai multe rapoarte în urma controalelor făcute în zonă. Primarului i-a fost percheziționat inclusiv autoturismul.
De coordonarea anchetei se ocupă Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, iar cercetările sunt derulate de ofițeri din IPJ Buzău.
De altfel, primarul comunei nu este pentru prima dată în atenția anchetatorilor. În ianuarie a fost trimis în judecată pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a drumurilor publice fără autorizație de construcție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: