Primăria Municipiului București a început procesul de digitalizare a sistemului de parking al Capitalei.

Primarul Nicușor Dan împreună cu viceprimarul general Stelian Bujduveanu au testat primele două autoturisme electrice Volkswagen e-ul dintre cele 18 achiziționate de compania Parking București pentru monitorizarea parcărilor publice.

A început digitalizarea parcărilor

Momentan, sistemul implementat funcționează pe două mașini și urmează să fie instalat în mod etapizat și pe restul, pe măsură ce vor fi create noi locuri de parcare, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Mașina care verifică mașini. Ce amenzi vor primi șoferii care nu plătesc parcarea și care este modl în care vor acționa mașinile care verifică mașini

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Mașinile vor supraveghea locurile de parcare și vor avea rol de verificare a efectuării plăților, totul pentru siguranța autoturismelor.

Sistemul de monitorizare video montat pe mașini este compus din 4 camere care acţionează simultan. Acesta este conectat la softul central al Companiei Parking.

Sistemul digital al fiecărei maşini are capacitatea de a detecta până la 2.000 de autovehicule/h şi permite scanarea plăcuţelor de înmatriculare şi verificarea dreptului de parcare.

În prezent, sunt exploatate aproape 22.000 locuri de parcare, din cele peste 33.000 de locuri avizate, potrivit comunicatului.

Cum funcționează mașinile de verificare

Tehnologia mașinilor de verificare permite până la 2000 de autoturisme verificate pe zi. Stelian Bujduveanu a declarat că verificarea realizată de mașini este foarte rapidă și eficientă, motiv pentru care roagă cetățenii să plătească locul de parcare înainte de a parca pentru a evita neînțelegerile care pot apărea.

„Aceste mașini sunt legate în softul central pe care îl are Compania de Parking. Dacă ați plătit parcarea, numărul d-voastră intră automat în baza de date și aceste mașini scanează în timp ce circulă prin parcările publice numerele de înmatriculare și văd dacă pentru acel număr de înmatriculare a fost plătită parcarea. Dacă aveți mașini hibride, acestea sunt deja înrolate în sistemul nostru de parking și automat sunt exceptate de la plată.

Citește și: VIDEO- Șoferi vânați cu „radarele” mobile

Șoferii pot fi amendați în fiecare zi dacă nu au plătit parcarea și lasă mașina mai multe zile în parcările publice. Conform HCGMB 705/22.12.2023, „Tarifele pentru utilizarea locurilor de parcare se achita anticipat". Actul normativ nu prevede un timp rezervat pentru plata serviciului, dat fiind faptul că monitorizarea și determinarea momentului intrării în parcare a fiecărui autovehicul este imposibil de realizat în condiții de rentabilitate economică”, a declarat joi viceprimarul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si