Oradea se transformă într-un oraș al viitorului, cu un labirint de pasaje cu șase benzi, autobuze hibrid, linii de tramvai nou-nouțe și zone de promenadă unite într-un amplu centru istoric pietonal. Autoritățile locale au demarat cel mai amplu proiect de infrastructură din ultimele două decenii, care se ridică la 20 de milioane de euro, fonduri de la Uniunea Europeana.

„Acest bulevard intens circulat din centrul orașului se va transforma în zonă pietonală după ce traficul va fi deviat în subteran. Acolo vor fi construite cinci pasaje interconectate”, relatează corespondentul Kanal D la Oradea.

Oradea are un buget uriaș de investiții pentru dezvoltare

Un miliard de lei este bugetul total pe care îl au la dispoziție autoritățile pentru a-l investi în principal în infrastructura orașului. Sumă record, despre care edilii spun că au reușit să o strângă printr-o bună strategie a fondurilor europene. Dar și cu ajutorul orădenilor. Locuitorii au înțeles că în locul subvențiilor, vor avea parte de investiții majore, care vor îmbunătăți calitatea nivelului de trai.

„Noi am avut o strategie în ultimii zece ani de zile ca și oraș. Nu am acordat foarte mulți bani pentru subvenții. Orădenii plăteau serviciile de termoficare, de transport și așa mai departe.

Dar, ce am făcut în schimb, acei bani i-am investit”, spune Florin Birta, primarul Oradei.

Orădenii sunt mândri de bugetul mare de investiții și de dezvoltarea orașului

Orădenii sunt mândri de modernizarea orașului și se bucură de renumele pe care orasul l-a câștigat în ultimii ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Trăiesc de 40 de ani în acest oraș, în sfârșit au schimbat tevile și fac niște investiții care se văd și sunt foarte practice. Liniile de tramvai sunt utile”, spun localnicii.

Un alt proiect important inclus în buget este realizarea unui foraj geotermal, care va încălzi 14 mii de locuitori și șase mii de apartamente. În plus, este deja în lucru construcția unei linii noi de tramvai, cale dublă, care se va întinde pe aproape patru kilometri și va face conexiunea cu zone de la periferia orașului.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si