Pomicultorii din Dobrogea sustin ca iarna din luna aprilie i-a bagat in faliment.

Statiunea de Cercetare si dezvoltare Pomicola din Valu lui Traian a fost ravasita pur si simplu de ultimul val de aer rece. Miliarde au fost investite in plantatiile de cais, piersic si cires, insa proprietarii vor semana doar pagube.

Citeste si: VIDEO| Alerta in pietele din toata tara! Inspectorii au descoperit sute de kilograme de peste expirat sau tinut in conditii ingrozitoare

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gheorghe Lamureanu, cercetator stiintific: La inghetul de revenire, la minus doua grade avem deja pierderi intre 50 si 80 la suta, iar noi noi ama vut undeva la minus 5 grade.

Dezastru este si in livada de ciresi. Pomii care nu au ramas fara flori risca sa ajunga si ei neroditori din pricina unui nou val de frig anuntat pentru sfarsitul acestei saptamani. Asadar, vom manca cirese si caise mai scumpe. Pretul va creste chiar de la producator.

Fructe putine vor fi si din Vrancea

Nicu Tutoi are o livada de 21 de hectare de pomi fructiferi, insa doar ciresii si prunii au scapat de furia vremii.

La caisi estimeaza si el o pierdere de peste 200 de tone.

Momentan, caise si piersici avem doar din import, iar ciresele nici n-au aparut inca pe piata.

Citeste si: VIDEO| Alerta la raft! Aditivul nociv din dulciurile pe care romanii le consuma zilnic

Daca pomicultorii au dreptate, vara aceasta pe tarabe vor predomina, in continuare, fructele din tari straine.

O pasare foarte rara in Europa si disparuta din Romania de ani buni a poposit in gospodaria unui barbat din Vrancea. Vulturul negru plesuv este cipat, iar specialistii au descoperit ca apartine unei asociatii din Bulgaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si