„Hai, România!- Povestea Generației de Aur” este primul film despre fotbalul românesc din anii de glorie, care va fi lansat la 1 martie. Producția spune povestea complexă a celei mai intense perioade din fotbalul românesc. Este un film ce aduce atât imagini de arhivă, cât și interviuri realizate cu fotbaliștii care au scris istorie în sportul românesc. Astăzi, alături de mine se află Florin Prunea, unul dintre portarii Echipei Naționale și regizorul acestui film, Claudiu Mitcu, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Primul film despre fotbalul românesc

Cristina Dorobanțu: Bună ziua, bine ați venit la noi! Domnule Prunea, ați retrăit momentele acelea fabuloase pe care le-ați trăit alături de Naționala de Aur a României. Cum a fost realizarea filmului? Cum a fost să retrăiți acele momente?

Florin Prunea: Recunosc că am avut emoții la început, dar când l-am cunoscut mai bine pe Claudiu, i- am pus o întrebare: „Domnule, cam cât durează filmările? Florine, o să țină în jur de 2-3 ore”. La mine, de exemplu, n-au durat mai mult de 45 de minute și atunci mi-am dat seama că a fost bine. Pentru că n-am mai fost cu stop, cu repetiții, cu nimic și mi-am dat seama și am înțeles că și la colegii mei a fost la fel. Înseamnă că este o poveste pe care am spus-o cu plăcere, o poveste pe care am trăit-o și cei care o vor privi vor vedea lucruri, nu numai despre fotbal, ci și ce făceam înainte de jocuri, ce făceam după jocuri, lucruri extrem de interesante și frumoase.

Bineînțeles, noi rămânem cu amintirea acelui Mondial care a fost extraordinar și rămânem cu povestea străzii pentru că noi, după jocuri, nu aveam ca acum internet, dar primeam casetele video de la New York și când vedeam ce se întâmplă pe străzi în România nu mai aveam nevoie să ne spună nimeni absolut nimic. Știam ce trebuie să facem la meciul următor. Au fost clipe fantastice.

Citește și: Un mare actor a ajuns de nerecunoscut după ce a consumat substanțe interzise. "Are nevoie de ajutor"

Cristina Dorobanțu: Claudiu, acest film vine la 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc: calificarea la sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii, 1994. Cât a durat realizarea acestei pelicule și cum s-a desfășurat?

Claudiu Mitcu: A durat aproximativ un an. Chiar acum un an, pe vremea asta, făceam primul interviu cu domnul Emeric Jenei. S-a realizat cu o echipă destul de numeroasă. Gândiți-vă că interviurile însumează peste 100 de ore. Arhiva pe care am văzut-o împreună cu colegii mei probabil că însumează 200 de ore, deci a fost un lucru de echipă, un film care a fost făcut cu o echipă destul de numeroasă, o echipă care cunoștea subiectul foarte bine. Vă aștept și eu la cinema.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cristina Dorobanțu: Interviurile s-au realizat în diferite locuri. Dumneavoastră unde ați filmat interviul?

Florin Prunea: Eu la ei la studio l-am filmat. Îmi aduc aminte perfect, am fost extrem de emoționat, dar cum am cunoscut băieții de acolo parcă aș fi jucat de când lumea în film. Nu știu, așa m-am simțit.

Cristina Dorobanțu: Claudiu, această peliculă este o lecție de istorie dar și o lecție de viață.

Ne povestești puțin?

Claudiu Mitcu: În primul rând vreau să vă spun că este filmul pe care poate să-l vadă toată familia, și bunicii și copiii și părinții. Este un film, așa îmi place mie să-l cataloghez, ca fiind filmul familiei pentru că odată părinții retrăiesc momentele din Piața Universității și bunicii, iar copiii au ocazia cumva să vadă tot acest material adunat într-o oră și aproximativ 40 de minute, material despre care doar auzit povești. Este arhivă pe care noi am scos-o cumva de la naftalină. E această ocazie unică de a-i vedea absolut pe toți membrii generației de aur în acest film. Toată lumea vorbește cumva liniștită despre tot ce s-a întâmplat în acea perioadă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cristina Dorobanțu: Cum credeți că va primi publicul acest film?

Florin Prunea: Cu multă emoție. Sunt chestiuni care vor fi spuse, sunt chestiuni pe care lumea le va vedea. Îl va vedea pe Didi Prodan, care, din păcate, nu mai este printre noi, a plecat prea devreme. Sunt lucruri pe care lumea nu le știe și le va vedea pentru prima dată din cantonament, cum ne hrăneam, cum ne odihneam, cum mai glumeam și noi, mai făceam câte o glumă, sunt imagini care până acuma nu le-a văzut absolut nimeni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si