În curând va fi deschis primul restaurant din lume unde totul va fi complet gestionat de roboți și de inteligență artificială, de la comenzi și până la prepararea mâncărurilor.

Unii oameni consideră că acest „model” de restaurant este perfect pentru zilele în care nu îți dorești să interacționezi prea mult cu alți oameni pentru a-ți cumpăra ceva de mâncare. Astfel, restaurantul acesta pare a fi soluția ideală.

Cum funcționează restaurantul în care absolut tot este făcut de roboți?

Restaurantul se numește CaliExpress, localizat în Pasadena. Acest local promite lucruri mărețe, la care în urmă cu un deceniu puteam doar visa, cum ar fi, să vedem afaceri care sunt complet susținute prin munca roboților. Acest lucru înseamnă că oamenii sunt excluși.

Citește și: Test IQ de sărbători. Doar 5% dintre oameni pot să găsească umbrela ascunsă în această iluzie optică

Cei ce vor intra în restaurant vor mânca mâncare preparată de „BurgerBot” și „Flippy”, doi roboți bucătari ce se vor asigura că mâncarea va fi gătită perfect. 

„Flippy este un robot revoluționar, inteligent, care prăjește de la cartofi la nuggets de pui și poate lucra alături de oameni pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, în timp ce ajută la dezvoltarea restaurantelor din punct de vedere economic”,

potrivit site-ului web al Miso Robotics, „tatăl” celor doi roboți inteligenți, scrie UNILAD.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Roboții nu sunt cea mai bună parte a acestui restaurant. Pe lângă ei, clienții își vor putea face comenzi de preparate prin intermediul stațiilor PopID. Ei își pot crea un profil cu ajutorul unei poze cu ei, alături de care vor furniza diverse informații personale, cât și informații legate de modalitatea de plată. În mare, oricine va păși în acest restaurant va putea comanda liniștit doar folosindu-se de propria față. Nu va fi nevoie de comunicare.

Care sunt părțile bune ale roboților din restaurant?

Miso Robotics spune că roboții care „fură” muncă angajaților din fast-food îi protejează, de fapt, pe aceștia, de pericolele care vin odată ce stau în jurul friteuzelor și a uleiului fierbinte.

Totodată, ei vor reduce costurile pentru restaurantul CaliExpress. Cum se poate? Păi, practic, dacă nu există angajați reali, ci doar roboți, nu vor fi necesare salariile. Pornind de la acest lucru, restaurantul va putea oferi produse mai calitative, deoarece va avea la dispoziție o sumă mai mare de bani.

„Punerea laolaltă a diverselor tehnologii pentru a putea crea cel mai autonom restaurant din lume este, de fapt, rezultatul a ani de cercetare, dezvoltare și investiții”, a spus CEO-ul PopID, potrivit sursei menționate anterior.

robotul flippy

Acesta este Flippy, robotul care poate găti.

[Sursa foto: Youtube]

Citește și: Știința spune că renii lui Moș Crăciun sunt, de fapt, femele

Ar trebui să ne fie frică de o astfel de schimbare?

Oamenii au fost întotdeauna împărțiți în două tabere, atunci când vine vorba despre tehnologie. Cei temători și cei entuziaști. Ei bine, pentru cei îngrijorați că roboții vor prelua puterea cândva, iar acest restaurant este doar „primul pas” pentru ca acest lucru să fie posibil, vicepreședintele dezvoltării produselor Miso Robotics, Alana Abbitt, are un mesaj.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Nu este un Terminator. Este un robot foarte prietenos și util”, a spus acesta.

Așadar, creatorii roboților încearcă să expună părțile bune ale acestora.

Restaurantul era programat să se deschidă în luna decembrie, însă recent un purtător de cuvânt a spus, pentru Forbes, că restaurantul se va deschide „în curând”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si