„O poveste fascinantă, într-o interpretare de excepție! Pe scena Operei Comice pentru Copii prinde viață piesa <<Prinț și Cerșetor>>, una dintre cele mai iubite de copiii din întreagă lume. De această dată, însă, în varianta de balet. Repetițiile sunt în toi pentru premiera ce se apropie, iar noi am tras puțin cu ochiul, să descoperim o parte din surprizele pregătite publicului”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

„Prinț și cerșetor”, în pași de balet

Nemuritoarea poveste a lui Mark Twain, „Prinț și Cerșetor”, este transpusă în fața celor mici în pași de dans. Cu o coregrafie spectaculoasă și decoruri menite să uluiască, piesa „Prinț și Cerșetor” revine pe scena Operei Comice pentru Copii într-o interpretare inedită.
Balerini, actori și dansatori, deopotrivă, toți interpreții au avut parte de provocări uriașe, căci rolurile sunt complexe.
„L-am găsit foarte provocator pentru un interpret. Sunt foarte multe situații în care trebuie să îți păstrezi personajul foarte bine, chiar dacă faci schimb de haine”, a explicat Teodora Munteanu Bălan, interpret.

Citește și: VIDEO- Radu de la „Casa Iubirii”, premieră muzicală. Câștigătorul sezonului 2 al emisiunii a pregătit o piesă specială

„Este un rol foarte greu, adică să vii să faci pe un tată bețiv și bătăuș în fața unor copii, e greu să-l transpui pe scenă la Opera Comică pentru Copii”, a spus Mihai Pricope, interpret.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Rolul meu se numește Mary și noi, împreună cu partenerul meu, suntem cei care încercăm mereu să-l ajutăm pe prinț sau pe cerșetor, după situație.

Inclusiv la final suntem cei care își dau seama de încurcătura creată și, cumva, se ajunge la rezolvarea tabloului și al spectacolului”, a adăugat Teodora Silvia Badea, interpret.
Echipa de producție a spectacolului a fost provocată să atingă performanța, în fața unui public debordant de sincer: copiii.  Iar repetițiile se desfășoară la intensitate maximă, cu o atenție deosebită la detalii.

„Este o piesă cu multe personaje, este cu mult dramatism, dar și cu comedie, este făcută în așa fel să fie pe înțelesul copiilor, să se bucure și să vadă viața în cele două moduri, viața tristă și viața de la palat”, a spus Cătălin Caracaș, regizor.
Pentru că lipsesc dialogurile, coregrafia și scenografia au cel mai important rol în spectacol. Iar decorațiunile de pe scenă au fost alese cu o simbolistică aparte.

„Piesa de puzzle care semnifică ideea de joc, dar nu doar un joc al copilăriei, ci jocul care are loc în viața protagoniștilor, jocul destinelor acestora”, a explicat Andreea Soare, coordonatorul departamentului de balet.
De la dansurile elaborate, costumele spectaculoase și mimica facială de o expresivitate aparte, întregul spectacol este gândit să îi surprindă pe cei mici și să le ofere o nouă perspectivă a uneia dintre cele mai cunoscute povești a scriitorului Mark Twain. Premiera „Prinț și Cerșetor” are loc la sfârșitul acestei săptămâni, iar biletele sunt deja epuizate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si