Demersul Mitropoliei Moldovei și a Bucovinei de a organiza o procesiune cu raclă Sfintei Cuvioase Parascheva în județul Botoșani nu a avut succes. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și cei ai Jandarmeriei nu au dat aviz favorabil că Mitropolia să vină în întâmpinarea nevoilor religioase ale oamenilor, așadar procesiunea a fost anulată.

Citeste si: VIDEO| Oficial din Sănătate, bolnav de COVID-19

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ceremonia ar fi trebuit să se desfășoare duminică, de la ora 9:30, atunci când raclă cu moaștele sfinte ar fi trebuit să treacă pe lângă mai multe biserici din municipiul Botoșani și din alte 21 de localități ale județului.

Citeste si: VIDEO| Țăndărei a intrat în carantină. Judeţul Ialomiţa este al doilea focar de coronavirus din România, după Suceava

Credincioșii erau îndemnați să iasă în întâmpinarea raclei la geamuri, fără a se alătura convoiului, pentru a respectă astfel măsurile impuse de starea de urgență.

Citeste si: Cât de rezistent ești în fața coronavirusului în funcție de grupa sanguină

Credincioșii au fost deja anunțați că procesiunea nu va mai avea loc, iar preoții susțin că vor continuă să țină slujbele fără enoriași și se roage pentru aceștia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si