De la uscătoare de păr sau încărcătoare care se supraîncălzesc cu ușurință, până la jucării care pot pune viața în pericol celor mici, toate au apărut pe sistemul european de alertă ca fiind produse cu grad mare de risc. Mai mult de jumătate din acestea sunt aduse din China, conform raportului de la Comisia Europeană.

Produsele chinezești- de unică folosință și periculoase

Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Am luat un încărcător. Am fost la un magazin chinezesc, m-am dus acasă, l-am băgat în priză și a luat foc pur și simplu cu tot cu telefon. Am aruncat tot... ce să fac”, mărturisește un client.

Citește și: Colet cu droguri, expediat printr-o firmă de curierat. Două persoane au fost reținute

„Un aragaz electric care este în sistem de alertă, în care incidența de incendiu și neconformitate a acestui produs este majoră”, transmite Sorin Mierlea, Președintele Infocons.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Producătorii așteaptă recoltele de cartofi

„Aceste jucării, mai ales, sunt absolut interzise și sunt periculoase, sunt copii care mor sugrumați”, a mai adăugat Sorin Mierlea.

Peste 2.000 de astfel de alerte au fost transmise de statele europene numai anul trecut. Iar, consumatorii sunt și mai vulnerabili la riscurile produselor chinezești care au invadat și țara noastră.

Citește și: Substanță periculoasă găsită în mai multe parfumuri. Responsabilii au primit o amendă de 30.000 de lei, iar produsele au fost retrase de la vânzare

Ce transmit specialiștii

Autoritățile recunosc că au fost depășite de numărul uriaș de produse chinezești care ajung la vamă, astfel că, pe piață au ajuns produse periculoase.

Horia Constantinescu, Președintele ANPC a explicat că: „La fluxul foarte mare de mărfuri, sunt convins că nu s-a putut fizic desface fiecare din containere. Toate aceste lucruri au permis cumva, păcălind existența fiecăreia dintre autorități, că, astfel de produse să ajungă pe piață. Să nu-l neglijăm pe Moșul care aduce astfel de jucării cu sania și trece pe deasupra noastră”.

Citește și: EXCLUSIV: Ce alimente ne ajută la scăderea colesterolului?/ Nutriționist: ” Tratamentul hipercolesterolemiei are la bază renunțarea la fumat, exercițiile fizice timp de 150 de minute pe săptămână și o dietă săracă în acizi grași”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

„Din miile de alerte, cele mai multe au vizat jucăriile, autovehiculele, cosmeticele. Principalele riscuri sunt cele chimice, riscul de rănire și pericolul de sufocare”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

Citește și: VIDEO- Alimentele care sunt aproape de termenul de expirare au devenit tot mai căutate

Produsele chinezești periculoase au ajuns și în țări ca Italia, Franța, Germania sau Bulgaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si