Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Profesorii cer pensii speciale! Cadrele didactice sunt terorizate de noua generație de elevi

Sistemul de învăţământ se confruntă cu o situaţie fără precedent: profesorii vor să iasă la pensie mai devreme din cauza noii generaţii de elevi, spun ei, care îi consumă enorm. Epuizate şi obosite psihic, cadrele didactice cred că 3 sferturi dintre şcolari au probleme de comportament şi cer, printr-o petiţie online, reducerea cu 8 ani a timpului petrecut la catedră şi pensii speciale.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Imaginile absolut socante au fost filmate recent intr-un liceu din Brasov, unde o profesoara este batjocorita in fata intregii clase, de catre o eleva.
Este parca incoltita si complet neputincioasa in fata reactiilor deplasate ale tinerei.
Prin contrast cu atitudinea ei, alti profesori ajung sa clacheze vizibil si sa aiba reactii nejustificate, cand se confruntă cu atitudini nepotrivite ale unor elevi.

Astfel de cazuri întâlnim tot mai des in institutiile scolare, unde profesorii fac fata cu greu uzurii psihice acumulate dupa atatia ani la catedra.

Citeste si: Viorica Dăncilă, îi dă replica lui Klaus Iohannis după refuzul acestuia de a participa la o dezbatere a candidaților din turul 2

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Adevărul despre fata din afara competiției cu care a fost văzut Jador de la Puterea Dragostei

Sunt foarte multi invatatori si profesori care in jurul varstei de 50 de ani+ considera ca este suficient, ca nu mai au rabdarea necesara, ca nu mai au randamnetul pe care=-l aveau odinioara.

Aceasta uzura bineintele ca se interpune in performanta profesionala
La 62 de ani, Lidia Coroian inca preda limba romana cu aceeasi energie ca cea din prima zi. Recunoaste, insa, ca resimte oboseala psihica.

Sigur! Sunt si f multi copii in clasa, cati copii atatea personalitati, tu trebuie sa te pliezi si poate de aici o oboseala, oboseala isi spune cuvantul in timp fara indoiala
Sunt de acord cu ea peste 25 de mii de profesori din intreaga tara, care au semnat in ultimele 72 de ore o petitie online pentru micsorarea varstei de pensionare a cadrelor

didactice la 55 de ani pentru femei si 57 pentru barbati. Faţă de actuala varsta legala de pensionare, diferenta este de 8 ani.

Citeste si: Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au fost pictaţi în acelaşi tablou înaintea alegerilor prezidenţiale! În faţa lor se află un votant cu sticla de tărie în mână!

Nu mi se pare rational ce cer ei, mai ales ca putina lume stie ca profesorii au 18 ore de predare pe saptamana, mai putin de jumatate din ce muncesc ceilalti salariati
O treime dintre profesorii care activeaza acum

in sistem sunt trecuti de 60 de ani. Nevoia materiala ii obliga sa ramana on continuare la catedra iar o pensionare timpurie, in opinia lor, ar trebui sa vina la pachet si cu o pensie speciala.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI