Anca Ciota, prognoza meteo actualizată pentru 11 martie 2024:

Până în această dimineață, avem în vigoare un cod galben de vânt puternic. În Banat, sudul Crişanei şi Carpaţii Meridionali, rafalele vor depăși 65 km/h, iar pe creste rafalele vor depãşi temporar 90 km/h. La altitudini mai mari de 1700 m în Carpaţii Meridionali, îndeosebi la noapte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zãpadã şi va fi viscol.

Cum va fi vremea la noapte?

La noapte, cerul va fi noros şi temporar va ploua pe arii relativ extinse, iar în Carpaţii Meridionali, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile, se va depune strat de zãpadã şi va fi viscol. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ploua şi se vor acumula cantitãţi de apã de 15...20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în prima parte a nopţii, în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali rafalele vor fi în general de 55...65 km/h, în timp ce pe creste vor depãşi 80...90 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 2 şi 9 grade.

Mâine, vremea va fi închisã şi va ploua, moderat cantitativ în jumãtatea de est a ţãrii (se vor acumula 15...20

l/mp şi izolat peste 25 l/mp), şi pe arii în general restrânse, slab cantitativ în rest. La munte, la altitudini mari vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, local în jumãtatea de est a teritoriului, cu rafale în general de 45...55 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între 5 şi 17 grade.

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV- Fenomen ciudat pe litoralul românesc! S-au format dune de nisip, înalte de 1 metru. Ce a dus la aceste schimbări?

Cum va fi vremea în fiecare regiune?

Iar acum sa vedem cum va fi vremea in fiecare regiune.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În Muntenia se anunță atmosferă mohorata si ploi. Mercurul din termometre urcă până la 12 grade în Ploiești, 16 în Călărași

În Transilvania cerul va fi mai mult înnorat și va ploua. Maximele ating 12 grade în Cluj și 12 grade în Târgu Mureș.

În Moldova, ziua de mâine aduce vreme capricioasă. Sunt șanse mari să plouă, vântul va avea intensificări și se vor înregistra 10 grade în Focșani, 7 grade Botoșani.

În vestul țării, meterologii anunță ploi doar pe arii restrânse. Cerul va fi mai mult înnorat, iar maximele ajung la 15 grade atât în Timișoara, la fel și în Arad.

În Oltenia va fi o zi mohorâtă și ploioasă. Vor fi 14 grade în Slatina, 15 grade în Craiova. În Dobrogea, cerul va fi noros, iar meteorologii spun să ne așteptăm la ploi. Termometrul va indica 8 grade în Sulina și 12 în Mangalia.

În Capitală, săptămâna a început cu atmosfera va fi închisã, vântul va sufla cu putere, am avut rafalele chiar si de 45 km/h. Maxima a fost de de 15 grade.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

La noapte, cerul va fi noros şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în prima parte a nopţii (viteze în general de 35...45 km/h). Temperatura minimã va fi de 5...7 grade.

Mâine, vremea va fi închisã şi temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 13- 14 grade.

La munte, cerul va fi noros şi va ploua, moderat cantitativ în masivele estice, unde se vor acumula cantitãţi de apã în general de 15...20 l/mp. La altitudini mari, vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Valorile termice se vor menţine peste cele obişnuite în aceastã perioadã.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si