Iată prognoza meteo actualizată.

Cum va fi vremea?

„Astăzi vremea a fost extrem de caldă pentru mijlocul lunii aprilie în toată ţara. Cerul a fost variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, în a doua parte a zilei, în extremitatea de nord a teritoriului. Vântul a suflat slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari.

Temperaturile maxime s-au încadrat între 22 de grade pe litoral şi 34 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.
La noapte, cerul va fi mai mult senin în sud-vest şi sud şi variabil în restul teritoriului. Înnorări şi izolat ploi slabe se vor semnala în Maramureş şi posibil în nordul Crişanei şi al Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaţilor Occidentali şi Orientali, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, dar izolat şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de 40...50 km/h. Temperaturile minime, cu mult mai ridicate față de normalul climatologic al datei, vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 6 şi 17 grade.
Maine, valorile termice vor fi în scădere accentuată în Banat, Crişana şi Maramureş, astfel încât se vor apropia de normele perioadei, dar în restul tarii, vremea va fi în continuare extrem de caldă pentru această perioadă.
Temperaturile maxime se vor situa de la valori de 18- 20 de grade în nord-vest şi până la 33 de grade în sud-est. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta mai ales din a doua parte a zilei, prin înnorãri, averse şi descãrcãri electrice în Banat, Crişana, Maramureş, iar spre seară local în Transilvania şi pe spații mici în Oltenia şi Muntenia. Izolat vor fi condiţii de grindină şi îndeosebi în zonele de deal şi de munte, cantitățile de apã vor depãşi 15 l/mp.
Local şi temporar vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de pana la 60 km/h, iar în zona înaltă, cu peste 75...80 km/h, şi pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie.

În Muntenia se anunță temperaturi ridicate și cer senin. Maximele urcă până la 31 de grade în Slobozia, 32 de grade în Călărași.
În Transilvania meteorologii anunță ploi cu descărcări electrice și temperaturi în scădere. Vor fi 24 de grade la Cluj și 28 de grade în Alba Iulia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Cât ține canicula de aprilie? Maximele ating și peste 30 de grade

În Moldova se anunță vreme însorită și foarte caldă pentru aceasta data și doar izolat va ploua. Mercurul din termometre urcă până la 29 de grade în Iași, 28 de grade în Botoșani.
În Vestul țării temperaturile scad simțitor și în plus vor fi ploi și descărcări electrice pe arii extinse.

Temperaturile maxime urcă pana la 26 de grade în Arad, 27 de grade în Timișoara.
Și în Oltenia ne așteaptă o zi foarte calda și doar izolat sunt anunțate ploi. Se vor înregistra 30 de grade în Craiova, 29 de grade în Turnu Severin.
În Dobrogea cerul va fi mai mult senin.Maximele ating 27 de grade în Constanța, 26 de grade in Mangalia.
În Capitală, săptămână a început cu vreme extrem de caldă pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul a fost mai mult senin, iar vântul a suflat slab şi moderat. S-au înregistrat 30 de grade.
La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, când vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp. Spre sfârşitul nopţii, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță şi ninsoare. Local şi temporar vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50...60 km/h, iar în zona înaltă, cu peste 75...80 km/h. Vor fi 22 de grade în Sinaia, 15 grade la Stâna de Vale”, a transmis Anca Ciota.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: