Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Prognoza meteo pentru 5 iunie 2024, cu Anca Ciota. Cum va fi vremea în fiecare regiune a țării?

Anca Ciota prezintă prognoza meteo pentru 5 iunie 2024. Cum va fi vremea în România?

Redactia Stirile Kanal D,

Meteo seară [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În această seară, până la ora 23:00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali. Se așteaptă ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină.

La noapte, cerul va fi variabil, cu excepția regiunilor nordice și estice unde vor fi înnorări temporare. Sunt posibile averse slabe și descărcări electrice în aceste regiuni. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări ușoare în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile minime vor fi între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral.

Cum va fi vremea pe 5 iunie 2024?

Vremea se va încălzi ușor în majoritatea țării. În sudul și sud-estul țării, mai ales la câmpie, va fi foarte cald.

Gerul va fi variabil, dar vor exista și perioade de instabilitate atmosferică care se vor manifesta prin înnorări accentuate, averse și descărcări electrice în a doua parte a zilei în zonele montane și pe alocuri în zonele joase din vest, centru și nord.

Temperaturile maxime vor varia între 23 și 33 de grade. În Muntenia, vremea va fi caldă și însorită, cu maxime de până la 32 de grade în Ploiești și 33 de grade în Slobozia.

În Transilvania, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi pe alocuri. Maximele vor fi de 26 de grade în Sibiu și 27 de grade în Alba Iulia.

În Moldova va fi vreme caldă, cu cer în mare parte senin și temperaturi de până la 32 de grade în Focșani și 30 de grade în Iași. În vestul țării, vremea va fi plăcută, cu soare și precipitații izolate.

Maximele vor fi de 26 de grade în Oradea și 25 de grade în Baia Mare.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

În Oltenia, vremea va fi deosebit de caldă și însorită, cu temperaturi de până la 30 de grade în Craiova și Râmnicu Vâlcea. În Dobrogea, cerul va fi variabil, vântul va sufla moderat și temperaturile vor fi de 32 de grade în Constanța și 27 de grade în Sulina.

În Capitală, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 30 de grade. La noapte, cerul va fi mai mult senin, vântul slab, iar temperatura minimă va fi de 17 grade. Mâine, vremea va fi călduroasă, cerul va fi variabil, vântul va adia slab și temperatura maximă va ajunge până la 33 de grade.

La munte, vremea se va încălzi ușor, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara. Cantitățile de apă pot depăși 25 de litri pe metru pătrat în anumite zone. Temperaturile vor fi de 22 de grade la Stâna de Vale și 20 de grade în Sinaia.

La mare, vremea va fi deosebit de caldă, cerul variabil și averse trecătoare spre seară și noapte. Temperaturile vor fi de până la 27 de grade în Eforie Nord și Mamaia.

Prognoza meteo pentru Ploiești arată o temperatură maximă de 32 de grade și cer senin. 

Citeste si: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

Citește și: VIDEO 572 de localități au fost vizate de coduri extreme. Previziunea înspăimântătoare a meteorologilor

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI