Anca Ciota, prognoza meteo actualizată pentru 7 martie 2024:

Astăzi, valorile termice au scăzut în toată ţara, dar mai ales în nord-est. Cerul a fost mai mult înnorat, iar aria ploilor a fost în extindere. Spre seară, la munte, dar și în Moldova şi Transilvania s-au semnalat precipitații mixte. Temperaturile maxime s-au încadrat între 5 şi 16 grade.

La noapte, Cerul va avea înnorãri şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, local în Oltenia şi izolat în Muntenia, iar în Transilvania şi pe arii restrânse în Moldova vor fi precipitaţii mixte.

La munte vor predomina treptat ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Mai ales în zonele deluroase şi montane se vor acumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp şi izolat de peste 20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în centru şi sud. Temperaturile minime se vor încadra între -1 şi 7 grade.

Cum va fi vremea mâine?

Mâine, Vremea va fi în general închisă, iar valorile de temperatură vor marca o scădere faţă de intervalul anterior şi se vor situa în jurul mediilor multianuale. Se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare la munte, ploaie în Banat, Crişana, Oltenia, local în Maramureş şi Muntenia şi cu totul izolat în Dobrogea, iar local în Transilvania şi Moldova vor fi ploi şi trecător lapoviţă. Izolat se vor acumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp în vestul, sud-vestul teritoriului şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în nord-vest, centru şi sud, unde va atinge viteze în general de 35...45

km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 10 grade.

Iar acum, să vedem ce s-a întâmplat cu vremea în fiecare zonă a țării.

În Muntenia, cerul va fi mai mult înnorat. Temperaturile ajung la 8 grade în Târgoviște și 9 grade în Slobozia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În Transilvania, ziua de mâine aduce vreme mohorâtă, iar pe alocuri va ploua. Se vor înregistra 5 grade în Brașov și 7 grade în Sibiu.

În Moldova, se anunță o zi închisă, iar termometrele vor indica 9 grade în Galați și 5 grade în Piatra Neamț.

În Vestul țării, va fi o vreme mohorâtă, cu ploi pe arii extinse, iar maximele ajung la 8 grade în Reșița.

În Oltenia, sunt anunțate precipitații, iar mercurul din termometre urcă la 6 grade în Craiova și 7 grade în Slatina.

În Dobrogea, cerul va fi acoperit de nori, vântul va sufla slab până la moderat, iar valorile termice ajung la 8 grade în Constanța, la fel și în Tulcea.

În Capitală, a fost o zi închisă, vântul a adiat slab, cu intensificări de scurtă durată. Temperatura maximă, a fost de media caracteristică datei, va fi în jur de 11 grade.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

La noapte, cerul va fi mai mult noros şi trecător, vor fi condiţii de burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura minimă va fi de 3...4 grade.

Maine Vremea se va răci şi va fi în general închisă. Trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 7...9 grade.

La munte, vremea va fi predominant închisă şi se va răci faţă de zilele precedente. Pe parcursul zilei va ninge pe arii extinse şi se va depune strat de zăpadă, iar pe areale mici se vor acumula cantităţi de 10...15 l/mp, cu o probabilitate mai mare în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Noaptea aria ninsorilor va fi în restrângere. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări. Valorile termice vor continua să scadă.

Citește și: Moșii de Mucenici 2024, ziua în care se deschid Porțile Raiului pentru cei adormiți. Ce este bine să dai de pomană de Moșii de Iarnă și Moșii de Primăvară? 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si