Astăzi, vremea a fost deosebit de caldă, în special în sud și sud-est, cu perioade de instabilitate atmosferică în a doua parte a zilei în zonele montane și pe spații mai restrânse în vest, centru, nord și estul țării. Temperaturile maxime au variat între 23 și 33 de grade. La noapte, cerul va fi variabil cu înnorări, averse și descărcări electrice izolate în Moldova, nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Dobrogea, iar temperaturile minime vor fi între 7 și 21 de grade.

Ce temperaturi se vor înregistra în weekend

Mâine, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal, mai ales în Oltenia și Muntenia, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat cu un indice temperatură-umezeală ce va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului în jumătatea estică a teritoriului și la munte. Temperaturile maxime vor fi între 27 și 35 de grade.

În Muntenia, va fi foarte cald cu temperaturi de până la 32 de grade în Ploiești și Slobozia. În Transilvania, cerul va fi variabil, iar maximele ajung la 30 de grade în Alba Iulia și Târgu Mureș. În Moldova, meteorologii anunță ploi cu descărcări electrice și temperaturi de până la 32 de grade în Galați și 29 de grade în Focșani.

În vestul țării, vremea va fi caldă și însorită, cu maxime de 32 de grade în Timișoara și 30 în Reșița.

În Oltenia, vremea va fi caniculară, cu temperaturi de 36 de grade în Slatina și 34 în Craiova. În Dobrogea, cerul va fi variabil, iar temperaturile vor atinge 27 de grade în Mangalia și 33 de grade în Medgidia. În București, vremea va fi călduroasă cu o maximă de 35 de grade, iar la noapte cerul va fi variabil și mai mult senin, cu o minimă de 19 grade.

Mâine, disconfortul termic va atinge pragul critic de 80 de unități, iar cerul va fi variabil cu averse și descărcări electrice după-amiaza.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La munte, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal, cu cer variabil și averse frecvente, descărcări electrice, ploi torențiale și posibile vijelii. Temperaturile vor fi până la 20 de grade în Semenic și 22 de grade la Stâna de Vale. La mare, vremea va fi foarte caldă cu cer variabil, vânt moderat și temperaturi de până la 27 de grade în Mamaia și Eforie Nord. 

Citește și: VIDEO Seceta atinge cote dramatice. Bărăganul, deșertul României. Oamenii se roagă la Dumnezeu pentru ploaie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si