Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Promisiune: cu trenul la aeroport, din 2020. Ce spune ministrul Transporturilor

Fluierul de start al campionatului european de fotbal din 2020 ne-ar putea aduce, pe langa stadioane noi, si o legatura feroviara intre aeroport si Gara de Nord. Autoritatile si constructorul si-au luat angajamentul ca acest proiect sa fie gata in mai putin de un an.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Visul de a avea o linie ferata intre gara si aeroport va deveni in scurt timp realitate. Contractul pentru executia lucrarilor a fost semnat astazi, iar lucrarile vor incepe in aceasta vara.

ALEXANDRA MARIN- REPORTER KANAL D: Contractul presupune constuirea unei cai ferate duble cu o lungime de aproape 3 kilometri, un viaduct de 1,5 kilometri, care va traversa DN 1, 3 podete, o instalatie de centralizare electronica si o statie de calatori in terminalul T1.

Contractul are o durata totala de 14 luni, dintre care doua sunt prevazute pentru proiectare. Un calcul simplu arata ca termenul final este luna august a anului viitor, adica dupa incheierea europeanului de fotbal. Totusi, constructorul este mai optimist.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

RAZVAN CUC- MINISTRUL TRANSPORTURILOR: Constructorul si-a asumat sa il finalizeze pana la sfarsitul lunii mai 2020.

La fel de optimist este si fostul mare fotbalist Gica Popescu, consilier al premierului.

Oamenii care calatoresc des spun ca asteapta de mult timp sa mearga la aeroport cu trenul, iar despre termenul lansat de autoritati, ca nu e realist.

Avand in vedere ca nu exista nici metrou care sa faca legatura cu aeroportul, cei mai multi vin fie cu masinile personale, fie cu un taxi sau autobuz.

In prezent, cei care vor sa vina cu trenul catre aeroport, sunt lasati in Halta Otopeni, la aproape 3 kilometri de terminal. Locul pare parasit si e departe de a fi o gara care sa poata deservi un aeroport international.

Mai rau decat halta insa, este drumul de acces pana acolo, care ar speria orice turist. Nu doar ca nu este asfaltat, dar atunci cand ploua, drumul nici nu se mai vede din cauza apei.

Aproximativ o suta de milioane de euro vor fi investiti in reteaua feroviara care urmeaza sa lege Capitala de aeroport.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI