"De pe 15 mai, hotelurile sunt deschise, singura restrictie este legata de neutilizarea spatiilor de servire a mesei. Bucatariile se pot deschide, dar masa va trebui servita in sistem de room servicem in camera. In ceea ce priveste sezonul estival, sigur ca probabil dupa data de 1 iunie, vom regrementa acest sector, intentia noastra este, sigur, in masura in care nu exista o raspandire mai larga, un numar mai mare de cazuri de infectare, intentia noastra e ca in conditii f bine reglementare, sa permitem sezonul turistic estival", a afirmat Ludovic Orban.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru că primul sfarsit de saptamana cu mai putine restrictii i-a scos pe romani din casa, de la primirea medicilor romani care au ajutat in Republica Moldova, autoritatile au facut apel la discernamant si la respectarea regulilor de igiena si preventie.

In caz contrar, numarul persoanelor infectate cu virusul Covid 19 ar putea exploda in cateva zile.

"Este un moment in care suntem pregatiti pt ce se poate intampla, eu sper sa nu avem o crestere in zilele urmatoare, decat in constanta celor 200 de cazuri, in medie, pe zi, si sper va dupa 4-5 zile sa

vedem o scadere a nr de cazuri active. Rrcomad, in continuare, prudenta, precautie si respectarea distantei sociale, dar sa ne bucuram si de aceste momente d erelaxare", spune Nelu Tataru, ministrul Sanatati.

In tara noastra, sambata, alte putin peste 200 de noi cazuri de infectie cu noul coronavirus au fost raportate la nivel national.

Citeste si: VIDEO| S-au redeschis bisericile și cimitirele

Citeste si: VIDEO| Starea de alertă a adus haos în trafic. Piețele au fost luate cu asalt

Citeste si: Protest ilegal în Piaţa Victoriei din Bucureşti, în prima zi de stare de alertă: „Imunizare naturală, nu carantină socială”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si