Propaganda rusă devine violentă la adresa țării noastre și anunță că România ar putea deveni o țintă legitimă pentru loviturile Moscovei. Afirmațiile sunt făcute în contextul în care vedem tot mai multe state membre NATO care consideră că amenințarea Kremlinului este reală, își pregătesc populația pentru un eventual război și își înzestrează mai mult armata, a transmis Cristian Sabbagh.

Propaganda rusă amenință România

Cotidianul de stat din Rusia- Pravda, care este fidel Kremlinului, detaliază un scenariu prin care un conflict declanșat de Rusia împotriva NATO ar deveni justificat din punctul de vedere al Kremlinului.

„Canale moldovenești de Telegram au scris că președinta Maia Sandu ar putea să le permită avioanelor americane F-16 transferate Ucrainei să zboare din România pe deasupra Moldovei pentru a lovi forțe rusești. Dacă avioanele ucrainene F-16 vor decola din România și vor lovi teritoriul Federației Ruse, acesta va fi un motiv serios pentru a declara război. Pistele aeriene din România vor deveni o țintă legitimă pentru armata rusă”, se arată în articolul preluat de Rador.

Afirmațiile se înscriu în lungul șir de amenințări pe are Rusia le-a tot lansat la adresa Occidentului de la începutul invaziei ruse în Ucraina și în contextul în care Vladimir Putin ar pregăti mișcări importante de trupe. Presa internațională scrie că liderul de la Kremlin mobilizează 200.000 de militari și va intra masiv în Ucraina după realegerea ca președinte la scrutinul din luna martie.

În tot acest timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, apare inspectând soldații din taberele de antrenament la granița cu Ucraina, iar Vladimir Putin a tot defilat în ultimele luni cu arsenalul său militar. A prezentat chiar două noi submarine capabile să transporte focoase nucleare, pe care le-a arătat lumii, culmea, de la o bază aflată în Marea Albă- nord-vestul Rusiei, adică exact la... granița cu Finlanda- cel mai nou membru NATO.



În fața unor astfel de strategii, Alianța Nord-Atlantică reacționează cu precauție maximă. Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, le-a vorbit foarte franc reporterilor la o conferință sustinută în ianuarie, anul acesta.

Nu spun că se va întâmpla ceva rău mâine, dar trebuie să fim conștineți de faptul că pacea nu este un dat pentru totdeauna. De aceea avem aceste planuri! De aceea ne pregătim entru un eventual conflict cu Rusia sau cu organizațiile teroriste. O facem pentru situațiile în care se ajunge la așa ceva, dacă ei ne atacă. Noi nu căutăm conflicte!, a declarat amiral Rob Bauer, președinte comitet militar NATO.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În acest timp, rapoarte secrete dezvăluite de presa din Regat arată că Statele Unite au în plan să trimită armament nuclear în Marea Britanie, pentru a descuraja amenintările venite din partea Rusiei

Tot în Marea Britanie, dar și în alte state membre NATO- inclusiv la noi, în România, se vorbește tot mai des in ultimul timp despre recrutări de personal militar pe bază de voluntariat.

Iar minștrii Apărării din Norvegia și din Polonia spun deschis că trebuie să fim pregătiți pentru un eventual război cu Rusia. De altfel, în Polonia, oamenii s-au mobilizat masiv încă de acum doi ani să ajute armata, în contextul războiului de la graniță, din Ucraina.

La București, președintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare Parlamentului, la începutul acestui an, în care scrie așa șeful statului:

„... Informez Parlamentul României că am aprobat intrarea și staționarea în România a Forței de răspuns/de reacție a NATO cu capacitate de reacție foarte ridicată sau tranzitarea teritoriului național de către acestea, în scopul pregătirii și/sau desfășurării de operații militare, dacă va fi cazul, în anul 2024”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Dacă precauția și pregătirea sunt cuvintele de ordine la nivelul NATO, rămâne de văzut ce va spune liderul de la Kremlin.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Jurnalistul american, Tucker Carlson- fost prezentator la Fox News, demis de televiziune și acuzat în mod repetat că a promovat informații false și teorii ale conspirației, tocmai i-a luat un interviu lui Vladimir Putin.

Interviul urmează să fie difuzat în orele următoare și se crede că va schimba multe strategii în lume, prin prisma a ceea ce va spune Putin.

Citește și: Un cosmonaut rus a petrecut 878 de zile pe orbită. Cum arată Oleg Kononenko, bărbatul care a stabilit un nou record mondial?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: