„Mergem acum la ministerul Sănătății, acolo unde sindicaliștii din Federația Solidaritatea Sanitară protestează. Care sunt nemulțumirile lor, știe colega mea, Iasmina Ardelean”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Proteste al sindicaliștilor din Sănătate

Iasmina Ardelean: Sute de sindicaliști protestează aici, la ministerul Sănătății, după ce Guvernul nu le-a rezolvat în totalitate cererile salariale, dar, alături de mine se află Gabriel, vicepreședinte FSRR și ne spune care sunt principalele nemulțumiri.

Gabriel: Principalele nemulțumiri pornesc, evident, de la oferta Guvernului, o ofertă care este departe de așteptările salariaților. 20 la sută anvelopă salarială doar pentru salariile de bază se traduce în felul următor: doar 10 la sută în buzunarul salariatului. Aceasta este suma netă pe care el o va încasa. Cererea noastră este de cel puțin 25 la sută vis-a-vis de venitul lui net. Noi sperăm ca Guvernul să se așeze din nou la masa negocierilor. Are o notificare din partea noastră vis-a-vis de declanșarea grevei împotriva politicii sale sociale și economice. Totodată, la ministerul Sănătății, în urmă câteva zile am depus tot o notificare legată la declanșarea conflictului colectiv de muncă. Va avea loc o întrunire astăzi a federațiilor din Sănătate reprezentative cu domnul ministru, sperăm. Noi ne așteptăm, cum spuneam, la negocieri din care să reiasă o creștere de cel puțin 25 la sută a venitului net.

Citește și: VIDEO- Tractoarele fermierilor pun pe jar Europa. Mai multe șosele au fost blocate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Iasmina Ardelean: Și dacă nu se va rezolva această negociere, ce veți face în continuare?

Gabriel: La acest moment vă pot spune că federația „Solidaritatea Sanitară” și-a canalizat absolut toate resursele logistice, resursele de expertiză, resursele financiare pentru a continua strângerea de semnături pentru a continua protestele și pentru a pregăti greva generală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: