Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Protest amplu al sindicaliștilor din Sănătate, în Capitală. Ce revendicări cere mulțimea?

Sindicaliștii din Federația „Solidaritatea Sanitară” protestează în aceste moment în fața ministerului Sănătății din Capitală. Iată ce revendicări vor aceștia.

Maria Stiuca,

Sindicaliști din Sănătate, protest în Capitală [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Mergem acum la ministerul Sănătății, acolo unde sindicaliștii din Federația Solidaritatea Sanitară protestează. Care sunt nemulțumirile lor, știe colega mea, Iasmina Ardelean”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Proteste al sindicaliștilor din Sănătate

Iasmina Ardelean: Sute de sindicaliști protestează aici, la ministerul Sănătății, după ce Guvernul nu le-a rezolvat în totalitate cererile salariale, dar, alături de mine se află Gabriel, vicepreședinte FSRR și ne spune care sunt principalele nemulțumiri.

Gabriel: Principalele nemulțumiri pornesc, evident, de la oferta Guvernului, o ofertă care este departe de așteptările salariaților. 20 la sută anvelopă salarială doar pentru salariile de bază se traduce în felul următor: doar 10 la sută în buzunarul salariatului. Aceasta este suma netă pe care el o va încasa. Cererea noastră este de cel puțin 25 la sută vis-a-vis de venitul lui net. Noi sperăm ca Guvernul să se așeze din nou la masa negocierilor.

Are o notificare din partea noastră vis-a-vis de declanșarea grevei împotriva politicii sale sociale și economice. Totodată, la ministerul Sănătății, în urmă câteva zile am depus tot o notificare legată la declanșarea conflictului colectiv de muncă. Va avea loc o întrunire astăzi a federațiilor din Sănătate reprezentative cu domnul ministru, sperăm. Noi ne așteptăm, cum spuneam, la negocieri din care să reiasă o creștere de cel puțin 25 la sută a venitului net.

Citește și: VIDEO- Tractoarele fermierilor pun pe jar Europa. Mai multe șosele au fost blocate

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Iasmina Ardelean: Și dacă nu se va rezolva această negociere, ce veți face în continuare?

Gabriel: La acest moment vă pot spune că federația „Solidaritatea Sanitară” și-a canalizat absolut toate resursele logistice, resursele de expertiză, resursele financiare pentru a continua strângerea de semnături pentru a continua protestele și pentru a pregăti greva generală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI