Zeci de oameni revoltați au înconjurat spitalul din Calafat, după decesul unui copil de un an și jumătate. A ajuns la unitatea medicală cu o tuse seacă, dar abia după trei zile i s-a făcut o radiografie. Înainte, medicul specialist l-ar fi lăsat în grija diabetologului, care a primit indicații prin telefon, iar transferul la un spital mai bine dotat a fost acceptat mult prea târziu.

Vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoțional”, a spus Radu Andrei Tudor.

Oamenii au protestat în fața spitalului din Calafat

Citește și: VIDEO Uniți de drama lui Ayan, și-au strigat disperarea! Mai mulți părinți au ieșit în stradă: „Câți copii trebuie să mai moară?!”

El e micuțul de un an și jumătate care a scos oamenii revoltați în stradă. Calvarul familiei a început pe data de 4 iulie. Părinții au mers la spitalul din Calafat pentru că fiul lor avea o tuse persistentă. Medicul de gardă l-ar fi consultat superficial pe copil și l-ar fi lăsat în salon cu diabetologul spitalului.

„Doamna doctor, zic: copilul nu e bine... și ea trata copilul prin telefon?!”, a spus Ileana Lișcă, mama copilului.

„S-a acționat cu: indolență, cu stângăcie, cu nepricepere! Nu este normal să tratezi un copil prin telefon.

Să-i schimbi, în 24 de ore, de 4 ori tratamentul, prin telefon”, a spus Gianina Alexa, avocata familiei.

Copilul ar fi putut fi salvat

A doua zi, starea copilului s-a înrăutățit. Speriați, apropiații au cerut transferul băiatului la Craiova.

„Ne-am rugat de nu știu câte ori: trimite-mă la Craiova cu el! Nu, că nu e copil de Craiova ”, a mărturisit Ileana Lișcă, mama copilului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Citește și: VIDEO Certat și taxat pentru că vrea dreptate! Un bărbat dorește să se facă lumină în cazul logodnicii sale care a murit la 24 de ore după ce a fost internată în spital

Abia a treia zi, medicii din Calafat i-au făcut radiografie copilului, iar diagnosticul a fost bronhopneumonie. Micuțul a ajuns în stare foarte gravă la spitalul din Craiova, în secția de ATI. Acolo a făcut stop cardio-respirator și a murit la scurt timp după transfer.

„Să ne dea explicații, să ne spună și nouă de ce a murit copilul. Nu a fost bolnav niciodată copilul acesta! Suntem distruși!”.

„Noi apreciem că viața acestui copil ar fi putut fi salvată. Cred că, în cazul de față, a fost vorba despre un orgoliu nejustificat pentru că au fost foarte deranjate când s-a cerut transferul acestui copilaș”, a spus Gianina Alexa, avocata familiei.

„Eu noaptea nu dorm, nu mai avem liniște în casă”, a povestit tatăl copilului.

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum arăta Iulia Albu în școala primară? Imagini nostalgice publicate de fashion editor- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

Apropiații copilului au sesizat Colegiul Medicilor. Și conducerea spitalului a deschis o anchetă internă.

„A fost analizat și va fi analizat în continuare dacă procedurile și protocoalele stricte, pe care le avem puse în funcțiune, au fost respectate. Dacă acestea au fost respectate, medicul sau medicii respectivi vor fi sancționați”, a spus Dorin Stelian Niță, managerul spitalului din Calafat.

„Ne-am adresat și Parchetului pentru săvârșirea infracțiunii pentru omor din culpă”, a explicat Gianina Alexa, avocata familiei.

Ancheta va stabili acum ce riscă medicul pediatru și medicul diabetolog care s-au ocupat de tratamentul copilului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si