„Mergem acum la protestul organizat de Federația Solidaritatea Sanitară. Aceștia au venit să-și strige nemulțumirile în fața Ministerului Sănătății. Acolo se află și colega mea, Andra Ionescu”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Proteste în fața ministerului din partea angajaților din Sănătate

Andra Ionescu: Într-adevăr, aici, în fața ministerului Sănătății protestează aproximativ 300 de persoane, iar alături de mine este vicepreședintele Federației Solidaritatea Sanitară, Daniel Bulboacă.

În primul rând vă rog să ne spuneți pentru ce protestați astăzi?

Citește și: VIDEO- Irina Loghin, aniversare cu familia. Cum s-a distrat îndrăgita cântăreață?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Daniel Bulboacă: Suntem în a patra săptămână consecutivă de proteste pentru că Guvernul în continuare refuză să acorde salariul angajaților din sănătate, o creștere reală a salariilor, a veniturilor salariale. Practic, guvernanții refuză astăzi să ne indexeze salariile cu rata inflației. Ei au la îndemână un mecanism pe care îl regăsim chiar în legea de salarizare. Este suficient facă calculul salariilor cu coeficienții de ierarhizare aplicați la salariul minim de astăzi în plată și rezolvăm problema.

Majorarea pe care noi o solicităm, de 25 la sută, ar acoperi inflația din ultimii cinci ani. Adică am redeveni la puterea de cumpărare care o aveam în 2018. Suplimentar, ei ar trebui să ne recalculeze și indemnizația de hrană pe care o primim. Astăzi primim undeva aproximativ 9 lei net pe zi, dar dacă ar raporta indemnitatea de hrană la salariul minim pe economie astfel am reușit să ne descurcăm.

Andra Ionescu: Așadar, sindicaliștii protestează astăzi până la ora 13.30, aici, în fața ministerului Sănătății, după care protestele continuă în fața ministerului Muncii până la ora 15.00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si