„Transportatori din toată țara au blocat șoselele din mai multe orașe, nemulțumiți de scumpirea polițelor RCA și noile taxe. Protestatarii au încurcat tot traficul pentru că au circulat cu tirurile în coloană, cu viteză redusă. Lor li s-au alăturat fermierii, care amenință că o să blocheze Capitala cu tractoarele”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Proteste în țară din cauza creșterii polițelor RCA și a taxelor

Transportatorii din Buzău și-au dat întâlnire la marginea orașului, încă de la primele ore ale dimineții. Aproximativ 60 de tiruri au plecat de pe centura orașului către București pentru a protesta. În coloană, șoferii nu au depășit viteza de 15km/h, încurcând tot traficul. Motivul revoltei: scumpirile din ultima perioadă.
„Nu vrem să ni se dea ceva. Vrem doar protecție din punct de vedere legislativ și vrem să trăim într-un stat corect. Uitați-vă ce s-a întâmplat cu acciza la motorină. Începând cu 1 ianuarie s-a mărit din nou”, a spus unul dintre protestatari.
„Vom merge încolonați către Capitală și vom protesta pașnic”, a spus alt șofer.

Citește și: VIDEO- Gerul a făcut ravagii în România. 5 oameni au murit din cauza frigului în ultimele ore

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La protest s-au alăturat și transportatorii clujeni.
Șoferii spun că prețurile mult prea mari ale RCA, dar și creșterea accizei la motorină le-au scos peri albi și i-au făcut să iasă în stradă într-un marș al disperării.

Administratorul unei firme de transporturi susține că nu are încotro și este nevoit să renunțe la sute de angajați, dacă guvernanții nu le vor rezolva problemele.
„Este un protest spontan! Este un marș al disperării”, a spus un alt protestatar.
„RCA este în medie 12.000 lei, nu mai am de unde. Motorina a crescut foarte mult”, a spus alt șofer.
O parte dintre protestatari au venit în Capitală, unde s-au alăturat transportatorilor bucureșteni. Inițial, șoferii amenințau că vor veni cu camioanele în Piața Victoriei și vor protesta în fața Guvernului, însă, în cele din urmă, cele 200 de camioane au paralizat doar centura ocolitoare a orașului.
La protest s-au alăturat și fermierii, care au anunțat că mâine vor veni din toată țara și vor bloca centrul Capitalei cu tractoarele.
Ministrul Agriculturii susține că este dispus să înceapă negocierile, numai că nicio asociație nu îşi asumă acest protest. Revendicările nu au ajuns pe biroul său, iar acțiunea de protest este pusă pe umerii unui partid politic care încearcă să câștige capital de imagine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: