Close sidebar
Close sidebar

VIDEO-Proteste în Franța. Săptămâna începe cu mitinguri în faţa primăriilor şi cu reuniuni la Élysée

Proteste în Franța. Cei 45 de mii de agenți ai forțelor de ordine nu fac față violențelor. O treime dintre cei care ies în stradă și fac distrugeri au 13 ani.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul Justiției din Franța face un apel disperat părinților și le cere să își țină copii în casă. Pe fondul unei intensificări a atacurilor împotriva aleşilor, a fost lansat un apel pentru un miting care va avea loc la ora prânzului în faţa primăriilor din toată Franţa

Franța nu ține piept luptelor stradale

Cu toate forțele angrenate, Franța nu poate să țină piept luptelor din stradă. Violențele din stradă ating cote alarmante, iar protestatari distrug toate mașinile, clădirile sau magazinele care le ies în cale.

Haosul se răspândeșe rapid. Violențele au ajuns și la poarta primarului unei comune de lângă Paris. Protestatatarii au intrat cu mașina în gardul casei sale, iar mai apoi au incendiat-o. Numărul jafurilor a crescut alarmant intr-o singura noapte.

Dupa ce acum doua zile a fost insitutita arantina de noapte, pe Champs Elysees, au aparut si puncte de control unde se fac verificări spontane. Faţadele magazinelor au fost protejate cu baricade pentru a se preveni avarieri sau spargeri ia strazile sunt impinzite de politisti.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Alți 7.000 de polițiști s-au alăturat celor 45.000 de ofițeri deplasati deja pe strazi pentru restabili ordinea. In cea de-a cincea noapte de violenţe generalizate în Franţa, declanşate de moartea unui adolescent, ucis de un poliţist bilantul indica peste 870 de drumuri publice si 74 de cladiri incendiate si 500 de vehicule distruse.

Franța, pradă anarhiei. Peste 45 de mii de polițiști, jandarmi și militari au fost scoși în stradă

Franța este la un pas de starea de urgență după 5 zile de răzmerițe stradale și tensiuni. Sunt cele mai violente proteste din ultimele două decenii. Și se extind cu rapiditate în toată țara.

Revoltele, cele mai violente din ultimii 20 de ani, au scos în stradă peste 45 de mii de polițiști, jandarmi și militari. Mulți au fost chemați din vacanță. Toată această armată încearcă să țină în frâu mulțimea dezlănțuită în proteste stradale. Autoritățile au instaurat așa numita carantină de noapte și au scos în stradă tab-urile și vehiculele blindate.

Cei mai mulți dintre manifestanți au 17 ani. Președintele Emmanuel Macron a făcut un apel către părinți, cerându-le să-și țină copiii acasă.

Citește și: VIDEO- Președintele Franței a fost acuzat de “masculinitate toxică”. Emmanuel Macron a băut o bere în 17 secunde

În fața unei țări aflate în fața unei dezordini sociale generalizate, apar apeluri la ordine și calm. Fotbalistul francez, Kylian Mbpape a făcut un apel către fanii săi pe Twitter, cărora le-a transmis că violența nu rezolvă nimic.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Anarhia de pe străzile Parisului a făcut peste 300 de răniți în randul polițiștilor. O mie de protestatari au fost arestați. Iar bilanțul distrugerilor este impresionant. Peste 1.300 de vehicule incendiate și 230 de clădiri arse sau avariate. Au fost atacate și comisariate de poliție și cazarmi ale jandameriei.

Macron a primit mai multe apeluri telefonice

Președintele Franței, Emmanuel Macron a primit mai multe apeluri prin care i se cere instalarea stării de urgență- o opțiune la care au recurs doar la protestele din 2005.

Îngrijorarea a depășit granițele țării. Marea Britanie a emis o alertă pentru turiști. Manifestările anarhice s-au instalat pe străzi după ce un tânăr de doar 17 ani a fost ucis de un polițist. Înmormântarea băiatului a avut loc astăzi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI