Fumigene, lozinci, pancarte, petarde și nemulțumiri într-o singură voce, dar și tunuri de apă date de către carabinieri. Mii de oameni au ieșit pe străzi, în Italia, nemulțumiți că certificatul verde a devenit obligatoriu pentru toți angajații, de la stat și din privat. Printre ei, si multi romani care sunt constransi sa ia o decizie: vaccinul sau locul de munca.

Românii nu credeau că se va ajunge la o asemenea măsură

Să mergi la muncă cu un certificat verde... lumea este foarte tensionată, mulți dintre noi nu credeau că o să se ajungă la o această măsură! 

Nicoleta Stancu e stabilită de 20 de ani cu familia în Perugia, Italia. Momentan femeia e la un așa zis adăpost, pentru că a trecut recent prin COVID, dar spune că dacă peste 6 luni va fi în continuare obligatoriu certificatul verde, va  recurge la un gest extrem.

Stancu Nicoleta, româncă stabilită în Italia: ”Nu mă vaccinez pentru nimic în lume! Dacă vom fi obligați în continuare, îmi voi lua familia, mă întorc acasă!”

Iar ce mai multi dintre colegii ei romani gandesc la fel, spune Nicoleta. Vaccinul nu reprezinta o varianta.

Citeste si: Certificatul COVID, obligatoriu la locul de muncă în Italia

Mulți dintr românii stabiliți în Italia nu s-au vaccinat

”Mulți dintre noi nu s-au vaccinat, nu vor să se vaccineze, pentru că e o absurditate!

Datele oficiale arată că 40% dintre angajați nu sunt vaccinați anti-COVID. Mai mult, asigurările sociale au remarcat în ultimele 2 zile o creştere cu 23% a cererilor de concediu medical faţă de o perioadă obișnuită.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gabriela Tofan, româncă stabilită în Italia: ”Am ajuns să văd ziua în care sunt obligată să intru la locul de muncă cu certificat verde! Eu nu am purtat nicioodată mască, sunt contra a tot ce se întâmplă astăzi!”

Gabriela Tofan e stabilită tot de 20 de ani în Italia și nu este de acord cu măsurile adoptate. Chiar e revoltată că a devenit obligatoriu certificatul verde pentru a se prezenta la locul de muncă.

Iar certificatul verde se aplică inclusiv transportatorilor de marfă. Soțul Nicoletei este șofer de TIR și spune că nu se va vaccina.

”Sunt foarte supărați, chiar vor să se oprească, mulți dintre ei s-au oprit, o să fie un dezastru, pentru că un camion oprit, un raft gol în magazin!”

Eu am primit un e-mail (n.r. de la locul de muncă) în care scrie că după data de 15 octombrie voi fi obligată intrând la locul de muncă să arăt codul QR, eu nu am așa ceva, nu intenționez să fac chestia asta!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce sunt anticorpii monoclonali şi cum va folosi România ajutorul primit din Italia?

Pentru a încuraja vaccinarea, guvernul condus de Mario Draghi a impus obligativitatea certificatului sanitar începând din 15 octombrie pentru toată lumea la locul de muncă.

Angajaţii care nu se conformează acestei reguli sunt consideraţi absenţi de la serviciu şi pasibili de o amendă de 1.500 de euro.

De asemenea, angajații nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi. Pentru știrile Kanal D, Andreea Gurban și Andrei Carusu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si