Este o perioadă tensionată în Georgia. Peste 20.000 de oameni au manifestat în stradă și au avut ciocniri dure cu forțele de ordine. Oamenii sunt revoltați din cauza unui proiect de lege controversat, care amenință șansele țării de a adera la Uniunea Europeană, a transmis Cristina Dorobanțu.

Proteste masive în Georgia

Cu drapelul Uniunii Europene în mână, 20 de mii de oameni au ieșit în Capitală Georgiei pentru a protesta. Ei au cerut retragerea unui proiect lesiglativ asemănător cu o lege din Rusia, care prevede că organizațiile care primesc 20% finanțare din străinătate să fie obligate să se înregistreze drept „organizaţii ce urmăresc interesele unei puteri străine”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Legea din Rusia care este invocată de protestatari a făcut posibilă reducerea la tăcere a opoziției lui Vladimir Putin. Oficialii de la Bruxelles au avertizat că adoptarea legii ar putea scădea şansele Georgiei de a adera la Uniunea Europeană.

Manifestanţii au pornit într-un „marş pentru Europa” de un kilometru și s-au oprit în față parlamentului georgian. La un moment dat, polițiștii s-au ciocnit cu protestatarii.

Citește și: Rapperul Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte. Ce "crimă" ar fi comis muzicianul din Iran

Aceasta nu este prima dată când au loc astfel de incidente în Georgia. Anul trecut, oamenii au ieșit cu miile în stradă după ce o măsură similară a fost la un pas de a fi adoptată.

Astăzi, în Parlamentul Georgiei se va desfășura a două lectură a proiectului de lege privind agenții străini. Pentru a deveni lege,acesta trebuie să treacă de trei lecturi în parlament și să aibă acordul președintelui Georgiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: