De la arestarea lui Aleksei Navalnîi, tensiunile se țin lanț în Rusia. Din Moscova la Vladivostok, echipa celui mai vocal opozant al președintelui Putin, a difuzat apeluri la proteste in 65 de orase. Primele revolte au început sâmbătă în Vladivostok și Habarosk, și au continuat până în Siberia, la -50 de grade Celsius.

Adevărate lupte de stradă

În scurt timp, manifestațiile s-au transformat în lupte de stradă. Protestatarii au scandat „Putin, hoțul” și „Navalnîi, suntem alături de tine!”.

Citeste si: Soţia lui Navalnîi a fost arestată la Moscova

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritățile ruse au arestat până acum peste 900 de persoane și nu au ezitat să folosească forța acolo unde mulțimea s-a dezlănțuit.

Soția lui Navalnîi a fost reținută

Printre persoanele reținute de polițiști se numără și Iulia Nvalnîia, soția lui Aleksei Navalnîi, în timp ce protesta în Moscova. Femeia a făcut anunțul pe Instagram, după ce a postat un selfie dintr-o dubă a poliției.

Citeste si: "Nu vă fie frică, ieşiţi în stradă". Opozantul rus Aleksei Navalnîi, 30 de zile în arest

Opozantul rus se află în arest preventiv de la întoarcerea sa în țară, pe 17 ianuarie. El fusese otrăvit în urmă cu cinci luni. În acest timp, a fost tratat și s-a recuperat într-un spital din Berlin. Eliberarea lui Navalnîi a fost cerută de mai mai mulţi lideri ai lumii, inclusiv de Uniunea Europeană.

Citeste si: Femeie bătută, pe stradă, pentru că purta fustă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si