„Din Băicoi, în toată lumea! Este vorba despre pufuleți, care au ajuns dintr-un vis aparent nebun al unui student să ne reprezinte ca țară în locuri precum: Noua Zeelandă sau Indonezia. E o poveste despre succes, muncă și... gust”, a transmis Simona Pătruleasa.

Pufuleții, gustarea copilăriei. Sunt atât de simpli și totuși, au cucerit generații întregi. Iar gustarea pur românească are și o poveste de succes. Am vrut s-o aflăm, așa că am mers la Băicoi, de unde pleacă în toată lumea.

Aici se întinde, pe 30 de hectare, povestea de succes a familiei Apostolescu, începută în subsolul casei părintești.

Ellvira Costache, reporter: Dacă nu știți unde suntem... ne aflăm în fabrica unde se prepară pufuleții pe care îi cunoaștem încă din copilărie. Însă, puțini știu cum se fac aceștia. Haideți să vedem.

Citește și: VIDEO Oamenii vin de la oraș pentru a mânca un brunch „tradițional” gratuit! Preparatele din care se fac mâncărurile sunt naturale

Care este procesul prin care se fac pufuleții?

Ați ghicit. Totul începe de la boaba de porumb. Pare simplu, dar procesul prin care trec până ajung să ni se topească în gură e secret.

„Ingredientele pregătite se duc în partea de expandare, unde mălaiul pe care îl știe toată lumea se transformă în pufulete. Urmează impulsul tehnologic, glazurare cu diverse gusturi pe care le aleg clienții, ambalare și, apoi, livrarea către clienți până la consumatorul final”, a spus Eliodor Apostolescu, proprietar companie.

În zona de producție se muncește la foc continuu, așa că nu pierdem timpul și mergem în depozit. De aici, sute de paleți cu pufuleți pleacă în peste 50 de țări. Vrem totuși să aflăm cum a început totul.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Ellvira Costache: Ce înseamnă să ai succes?

„Multă muncă și trebuie să îți învingi temerile, fricile”, a răspuns Apostolescu.

De unde a început totul

În urmă cu 32 de ani, Eliodor Apostolescu a inventat, practic, pufuleții. Era student și voia să găsească o modalitate de a face bani și a deveni cunoscut în întreaga lume. Așa că s-a pus pe treabă și a încercat cea mai simplă combinație pe care o știa: mălai și apă.

„Când a ieșit primul pufulete în 1992, aproape la fel ca cel de astăzi, că acum e mai bun decât atunci, am zis că o să vindem peste tot, și în America. Eram tânăr student, poate părea că sunt prea visător, dar am reușit să transform visul în realitate”, a precizat Eliodor Apostolescu, proprietar companie.

Pe când au terminat facultatea, pufuleții începuseră să se vândă, așă că au fost nevoiți să producă mai mult, și mai mult. Până când au ajuns la 50 de milioane de euro și 500 de angajați. Iar pufuletele cu gust de copilărie și-a luat zborul către America, Noua Zeelandă și chiar Indonezia.

Citește și: Cum a reacționat o englezoaică după ce a mâncat pentru prima oară ciorbă de văcuță și papanași la un restaurant tradițional românesc: „Nu mai pot”

Ellvira Costache, reporter: Câte pungi pleacă pe zi de aici?

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

„Nu știu dacă puteți ghici, dar sunt 1.2 milioane de pungi, adică 1.2 milioane de consumatori pe tot globul mănâncă o pungă de pufuleți în fiecare zi”, a spus Eliodor Apostolescu, proprietar companie.

Povestea de succes va continua, iar pufuleții nu vor înceta să bucure copiii de toate vârstele. Din Băicoi, în toată lumea.

Ellvira Costache, reporter: Am văzut și noi cum arată fabrica, dar și întreg procesul delicioșilor pufuleți romanești și nu puteam să plecăm până nu cumpăram câteva pungi

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si