Carnea de pui din comerț este vopsită. Și nu doar la suprafață, ci chiar în țesut, astfel încât culoarea să rămână. Este avertismentul șocant făcut de președintele ANPC, care dezvăluie faptul că operatorii economici pun diverse substanțe în alimentația puilor de găină, iar odată consumată hrană, vopseaua rămâne în țesut. Ne explică mai multe despre acest fapt șocant colega mea, Mădălina Bichir, a transmis Cristina Dorobanțu.

Puii galbeni, vopsiți prin țesut

Două metode înșelătoare ar fi folosit trei dintre producătorii prinși de Protecția Consumatorului că ar fi îngălbenit pui artificial.

Prima dintre ele este o vopsire de suprafață, cu un pigment care putea fi îndepărtat odată ce spălam respectiva carne.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

A doua metodă mai gravă este vopsirea cu un furaj, care era pus în mâncarea puilor și care îngălbenea, nu numai carnea ci inclusiv gălbenușul ouălor provenite de la aceste păsări. Șocant este că acești pui au ajuns pe rafturile mai multor magazine din țară.

Citește și: VIDEO- Alertă de toxiinfecție alimentară la o școală din Brașov! Peste 100 de elevi au început să se simtă rău

Evident, aceștia nu aveau nicio etichetă care să indice consumatorului că într-adevăr ar fi fost îngălbeniți artificial, iar în plus unele sortimente de pui veneau la pachet și cu salmonella.

Mai exact cu două tulpini extrem de periculoase ale acestei bacterii, spune președintele ANPC.

Acum controalele vor continua pentru a se afla cine se face responsabil.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si