Coreea de Nord susține deciziile lui Putin și spune că va fi întotdeauna alături de Rusia în „lupta împotriva imperialismului”. Cei doi s-au întâlnit miercuri dimineață la Cosmodromul Vostocini, potrivit presei ruse.

Putin și Kim Jong-Un, la întâlnirea de la Cosmodromul Vostocini: „Trebuie să vorbim despre cooperarea economică, despre problemele umanitare şi despre situaţia din regiune”

Putin și Kim Jong-Un, la întâlnirea de la Cosmodromul Vostocini: „Trebuie să vorbim despre cooperarea economică, despre problemele umanitare şi despre situaţia din regiune”

[Sursa foto: Profimedia]

Într-o înregistrare video difuzată miercuri de Kremlin, cei doi lideri își dau mâna, în timp ce în imagini se arată steagul rusesc, dar și cel nord-coreean, fluturând în fața clădirii.

„Vă mulţumim că ne-aţi invitat şi ne-aţi primit, în ciuda programului dumneavoastră încărcat”, i-a spus Kim Jong-Un liderului rus. În interiorul cosmodromului Vostocini, cei doi lideri au putut fi văzuţi făcând un tur al centrului spaţial.

Care este prioritatea Coreei de Nord

Kim Jong-Un a spus că Rusia se află într-o „luptă sfântă” pentru a-și proteja securitatea și speră că discuțiile pe care le poartă miercuri vor ridica relațiile dintre cele două țări la un nou nivel.

„Prima prioritate" a Coreei de Nord este relaţia cu Rusia, i-a spus liderul nord-coreean lui Putin, potrivit presei ruse, citată de News.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Putin i-a spus lui Kim Jong-Un că vizita sa intervine „într-un moment special”, menționând că anul acesta se împlinesc 75 de ani de la fondarea Coreei de Nord, potrivit TASS.

Ce și-au spus Putin și Kim Jong-Un la întâlnire

Stimate domnule preşedinte! Sunt foarte încântat să vă văd din nou şi să vă urez bun venit în Rusia- de data aceasta, aşa cum am convenit, la cosmodromul nostru Vostocini. Suntem mândri de modul în care această industrie se dezvoltă aici, iar aceasta este noua noastră facilitate. Sper că atât dvs. cât şi colegii dvs. sunteţi interesaţi de ea.

Dar întâlnirea noastră are loc într-un moment special. Republica Populară Democrată Coreeană a sărbătorit recent 75 de ani de la fondarea sa. 75 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între ţările noastre. Permiteţi-mi să vă reamintesc faptul că ţara noastră a fost prima care a recunoscut Republica Populară Democrată Coreeană ca stat suveran şi independent.

Apoi, foarte curând, vom sărbători, de asemenea, cea de-a 70-a aniversare a sfârşitului războiului de independenţă şi a victoriei poporului coreean în acel război. Aceasta este o dată importantă, deoarece ţara noastră i-a ajutat şi pe prietenii noştri din Republica Populară Democrată Coreeană să lupte pentru independenţă.

Bineînţeles, trebuie să vorbim despre cooperarea economică, despre problemele umanitare şi despre situaţia din regiune.

Avem o mulţime de întrebări. Aş dori să spun că sunt foarte încântat să vă văd. Vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia de a veni în Rusia. Bine aţi venit! ”- i-a spus Putin lui Kim Jong-Un, potrivit unei transcrieri a discursului publicate de Kremlin.

Un jurnalist rus a declarat că Kim a pus multe întrebări foarte detaliate despre cum funcționează cosmodromul și ce rachete se lansează de la centru.

Kim Jong-Un a mers însoțit de sora sa la întâlnirea cu Putin

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-Un, l-a însoțit pe acesta la centrul spațial Vostocini din Rusia, acolo unde liderul nord-coreean s-a întâlnit cu Putin, potrivit CNN.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Kim Yo Jong apare într-o poză, alături de fratele său, uitându-se peste umărul lui, în timp ce el semnează într-o carte de oaspeți în interiorul centrului spațial.

El ar fi scris, în litere coreene: „Glorie Rusiei, care a dat naştere primilor cuceritori ai spaţiului, va fi nemuritoare. Kim Jong Un 13 septembrie 2023".

Kim Yo Jong este o figură politică foarte importantă a Coreei de Nord, dar și consilierul cheie al fratelui său.

Întâlnirea celor doi lideri s-a terminat după mai bine de o oră

Discuțiile între președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-au încheiat miercuri. Ele au ținut mai bine de o oră.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu există planuri ca preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un să semneze documente după întâlnirea de miercuri de la Cosmodromul Vostocini, potrivit presei de stat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si