Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Răbdarea fermierilor și a transportatorilor pare să dispară. După a 8-a zi de proteste, se pare că nu s-a schimbat nimic

Protestele fermierilor și a transportatorilor au ajuns în ziua a 8-a. Răbdarea acestora scade cu fiecare moment ce trece, în care doleanțele acestora sunt ignorate.

Redactia Stirile Kanal D,

Protestele stau pe un butoi cu pulbere [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Fermierii și transportatorii din toată țara s-au pierdut cu firea în a opta zi de proteste. Cu cuțitul la os și mai revoltați ca niciodată, oamenii au blocat vămile cu utilaje. Nu s-a putut intra în țară nici din Ungaria, nici din Ucraina. Între timp, politicienii de la putere anunțau că le-ar fi îndeplinit doleanțele. Cei din stradă îi contrazic", a transmis Cristian Sabbagh.

Răbdarea fermierilor și a transportatorilor pare să dispară

De trei zile niciun camion nu a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei Siret, între Ucraina şi România. Fermierii și transportatorii au blocat traficul pentru camioane, iar la intrarea în România s-a format o coadă care se întinde pe zeci de km. Mii de tiruri din Ucraina sunt blocate, iar șoferii își pierd răbdarea cu fiecare minut care trece.

Spiritele s-au încins atunci când un politician și-a făcut apariția la protest. În zadar a încercat să vorbească cu oamenii și a fost pus pe fugă.

Și traficul in Vama Urziceni din Satu Mare a fost paralizat mai bine de patru ore. Protestatarii au blocat cu utilaje ambele sensuri de mers și nimeni nu a mai putut să intre sau să iasă din țară.

"În primul rând să se interzică comercializarea cerealelor din Ucraina și derivatelor acestora! Dorim egalizarea subvențiilor, suntem stat membru UE și aveam cea mai mică subvenție!", a spus un protestatar.

O parte dintre protestatari au manifestat pe străzile din orașul Carei și au blocat traficul.

Protestele au continuat și la Sibiu. Peste 100 de tractoare și camioane au strabătut principalele artere din oraș.

"Până nu vedem fapte, noi asta așteptăm, faptele! Că vorbe au fost și până acum, ca și până demult.

Noi așteptăm fapte! Până nu vedem fapte, nu renunțăm", a spus un protestatar.

Coloanele de mașini s-au întins pe câțiva kilometri, iar traficul a fost dat peste cap. Supărați că mai marii țării nu le-au rezolvat problemele, protestatarii sunt hotărâți să iasă în stradă și în zilele următoare!

"Nu s-a schimbat nimic până în ziua de azi. De aceea am și ieșit și o să ieșim și mâine și poimâine până o să se rezolve ceva.

Nu se poate în ritmul acesta. Avem 14.000 de lei asigurare la o mașina. Vi se pare normal? Acum doi ani era 5000 de lei", a spus un protestatar.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Văd că se transmite că 99% dintre problemele fermierilor s-au rezolvat. Nu este deloc adevărat! Nu am primit niciun răspuns concret la nici una dintre problemele noastre! Protestele continuă!", a spus un protestatar.

Este a 8-a zi în care centura capitalei este împânzită de tiruri și tractoare. O bandă de mers este complet blocată de utilaje, iar protestatarii spun că nu au de gând să renunțe. Fermierii și transportatorii din stradă sunt nemulțumiți de felul în care decurg negocierile.

"Din punctul nostru de vedere, ce se întâmplă la ora actuală este o mare mârșăvie! Transprotatorii și fermierii rămân uniți! Mă refer la acei transprotatori și fermieri care nu slujesc asociațiile de profil!", a spus un reprezentant al fermierilor.

În plus, protestatarii acuză că delegația de la negocieri nu le reprezintă interesele și că zilnic sunt provocați să intre cu utilajele la Victoriei de indivizi plătiți.

"Au venit oameni și ne-au spus că primesc 100 de lei pe oră să vină să ne provoace! Acești oameni care reprezintă asociațiile de profil nu sunt cu noi în stradă! Nu ne reprezintă! Acești oameni își urmăresc interesele de partid și interesele lor personale!", a spus un reprezentant al fermierilor.

"Practic sunt oamenii lor într-un cuvânt, asociațiile de profil nu au fost niciodată la protestele noastre! Nu putem spune că suntem afiliați sub nicio formă!", a spus un reprezentant al transportatorilor.

Vestea că protestatarii ar putea ocupa centrul Bucureștiului a ajuns și la urechile primarului Nicușor Dan. De la începutul protestelor, accesul manifestanților în oraș a fost blocat. Oficialii au invocat faptul că întreaga Capitală ar putea fi blocată, dar și că astfel ar fi puși în pericol toți Bucureștenii. Greutatea utilajelor ar putea afecta structura de rezistență a Pasajului Victoria și există riscul unei catastrofe.

"Aceștia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieței Victoriei și a străzilor adiacente, pentru 15.000 de mașini si utilaje. Evident ca întregul transport ar fi fost blocat în București", a declarat Nicușor Dan.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În timp ce țara fierbe, șoselele și granițele sunt blocate, iar protestatarii așteaptă răspunsuri concrete din partea guvernanților, premierul Marcel Ciolacu pasează responsabilitatea către subordonați.

Premierul nu ar fi fugit de întrebările jurnaliștilor, ci s-ar fi grăbit să ajungă la Guvern, unde îl așteptau noi runde de negocieri cu protestatarii.

Chiar dacă oficialii se arată încrezători că lucrurile vor reveni la normal în scurt timp, protestatarii continuă să rămână în stradă. Noi demonstrații sunt anunțate și mâine în toată țara.

Citește și: Elevii din 19 județe în continuare nu au parte de transport gratuit! Ei vor ieși în stradă să-și strige nemulțumirile: ”Ligia Deca a mințit!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI