Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La adăpostul unor drepturi și libertăți pe care le invocă, femeia din imagini a tulburat- preț de câteva ore- procesiunea de care alții se bucurau, în liniște.

Mai mult furioasă decât dornică de rugăciune, nu poartă mască, dar are tricolorul pe umeri:
"Cine să mă oprească pe mine din drepturile mele fundamentale, dreptul la liberă circulație, la religie, la Dumnezeu? Cine e omul să oprească pe cineva când e vorba de Dumnezeu?", sunt cuvintele halucinante ale femeii.

Îmbulzeală halucinantă la racla Sf. Parascheva, în pandemie

În spatele ei- lipiți unii de alții- stau mai mulți oameni. Nici ei nu poartă mască și nici socoteală nu dau:
"Cum am reușit? Cu doamna avocat care luptă pentru drepturile oamenilor... Contra măștii!", spun oamenii.
Cea pe care oamenii o descriu ca pe deschizătoarea drumului spre raclă a dat tonul mai multor proteste ținute în București. Supărarea ei n-are însă legătură doar cu restricțiile impuse de autorități la procesiune ci cu toate celelalte măsuri, inclusiv cu purtatul măștii, care o scoate din sărite:
"Voi sunteți România reală, România pe care asasinii de la guvernare împreună cu asasinul de Iohannis încearcă să ne îngroape de vii.

Rușine Jandarmeriei și Poliției că au pus botul la așa ceva. Rușine!", striga presupusa avocată.
"Eu cu soțul meu și m-am întâlnit aici cu toată lumea... Suntem sute, poate mii, poate zeci de mii... Dumnezeu ne permite tot ceea ce vrea el! Dacă nu ne-ar fi permis Dumnezeu și Sfânta Parascheva, nu eram astăzi aici!", susțin oamenii.

Racla Sf. Parascheva- îmbulzeală la credință

Gurile rele spun că jandarmii i-ar fi permis accesul tocmai de teama unui scandal. Bucureșteanca s-a închinat la raclă și a încercat, apoi, să-i strecoare și pe alții.
"Hai să vă spun ceva! Mitropolia când ne-a băgat pe noi toți, a promis că toată lumea se va ruga. V-ați dat toți la o parte și am intrat cu toții. Pe mijloc. Toți jandarmii s-au dat la o parte", spune femeia pentru care pandemia pare să nu existe.
"Vrem la Cuvioasa! Vrem la Cuvioasa!", au strigat oamenii ]n cor.
"Uitați-vă că e la nivel planetar, haideți să fim serioși, vor să ne reducă la 30 de mii ca să-și facă ei toate mendrele, cei din conducerea lumii!", crede femeia.
Înainte să apară în peisaj, slujba s-a desfășurat fără incidente. Abia după ora prânzului, lucrurile au scăpat de sub control și oamenii care au început să sosească au format, dincolo de gardurile metalice, o mulțime de nestăvilit. Chiar dacă erau de aceeași parte, au părut că nu se înțeleg unii cu alții:
- Ești de la Securitate?
- Da, de la Securitate sunt, lăsați-mă în pace!
- Păcat! Păcat că te-ai dat cu securitatea!
- Nu auzim slujba! Răcniți aici...
Tocmai ca să evite escaladarea conflictelor, clericii au anunțat- în timpul procesiunii- că renunță la ritualul împărășaniei. Anunțul a stârnit reacții care i-au luat prin surprindere până și pe înalții prelați:
"Trădătorii! Trădătorii! Trădătorii!", au strigat oamenii.


"Cu siguranță momentul a fost cel mai nepotrivit cu putință, nu se poate, dacă avem credință să deranjăm Sfanta Liturghie și să-l intrerupem chiar pe ierarhul care slujeste. E un moment neplacut, dureros, dar e un moment al acestor vremuri grele", spun preoții.
Ore-n șir, pelerinii au dus un război cu jandarmii în urma căruia au ieșit învingători. Spre după-amiază, la moaștele Cuvioasei Parascheva s-a închinat cine a vrut, cu sau fără mască și indiferent de localitatea de domiciliu- semn că înalții prelații n-au reușit să mai respecte deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență din pricina numărului mare de credincioși.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si