Îl știe o lume întreagă drept primul român care a traversat continentele americane... pe bicicletă. Însă acesta a fost doar începutul pentru exploratorul Radu Păltineanu, care își trăiește viață din aventură în aventură. Tânărul ne-a vorbit, în exclusivitate, despre următoarea mare provocare pe care vrea să o ducă la capăt, a transmis Cristina Dorobanțu.

Radu Păltineanu, provocarea vieții

El este Radu Păltineanu, un explorator căruia îi curge adrenalina prin vene.

După ce a uimit o lume întreagă cu performanțele sale, Radu se pregătește să înfrunte o nouă provocare, ce l-a tot tentat în ultimii ani.

Ea s-a născut în cei 8 ani de când explorez lumea prin mijloacele motorizate, în special pe bicicletă, dar și pe jos. Îmi doresc în acest moment să fac pură explorare, să explorez și să documentez ultimele sălbăticii ale Terrei, a declarat Radu Păltineanu.

3 ani, 10 insule, 6 continente și infinite necunoscute. Așa se conturează experiența pe care Radu se pregătește să o înceapă alături de iubita lui. Un circuit provocator, care le va testa limitele.

Mai sunt foarte multe aspecte de pus la punct, dacă e să vorbim despre noua expediție, despre cea de traversare în premieră mondială a 10 dintre cele mai mari insule ale Terrei, printre care Groenlanda, Papua Noua Guinee, Madagascar...

insula Buffle din Canada. Fiecare insulă este o expediție în sine care durează între 1 și 3 luni, și mă poartă prin jungle și pe ghețari, pe 6 din cele 7 continente, a declarat Radu Păltineanu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Călătoria pe care o pregătește exploratorul presupune nenumărate obstacole logistice, de transport și nu în ultimul rând, o luptă continuă pentru supraviețuire.

Citește și: Călătoriile la epava Titanicului sunt promovate în continuare, iar două misiuni sunt listate pentru anul viitor

Fiecare insulă necesită un echipament diferit, dacă vorbim de Insula Buffin, sau Groenlanda, avem nevoie de echipament pentru o zonă polară. Geci de puf, cort de iarnă, trebuie să ne echipăm în așa fel încât să facem față unor temperaturi care pot ajunge uneori și la -40 sau -50 de grade. Eu mă folosesc de skill- uri din diferite domenii, nu doar din alpinism, sigur dacă e să vorbim despre traversarea calotei glaciare din Groenlanda, care e parte din proiect, e una dintre cele 10 insule, acolo folosesc skill-uri din alpinism, dar dacă e să vorbim de Papua Noua Guinee, vorbim de o junglă impenetrabilă unde avansezi un km uneori pe zi și aia e tot, a declarat Radu Păltineanu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Primul pas în noua aventură va fi făcut tocmai din îndepărtata Tazmanie, unde Radu speră să ajungă chiar la începutul anului viitor, pentru a da startul provocării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si