Intrăm în direct chiar acum cu șeful DSU, Raed Arafat, care are mai multe detalii despre tragedia din Prahova. Bună dimineața domnule Arafat, a transmis Cristina Dorobanțu.

Raed Arafat, despre incendiul din Prahova

- Spuneți-ne în primul rând ce informații aveți despre victimele de la pensiunea Ferma Dacilor? Înțelegem că sunt 8 turiști dispăruți.

Deci la acest moment, colegii de la pompieri au localizat incendiul și au început căutările.

Sunt opt persoane care nu se găsesc, care cei de la pensiune spun că ar fi fost cazate la etaj, clar că vor fi făcute căutări în zona respectivă care s-a prăbușit. De fapt, fiind o pensiune realizată integral, am înțeles din lemn, la acest moment avem trei persoane transportate la spital, o mamă cu un copil care sunt în stare bună cu leziuni minore și un pompier tot în stare bună, cu leziuni minore la un picior în rest, acum așteptăm să vedem care vor fi concluziile colegilor de la fața locului, care vor comunica și cu presa și vor explica ce a fost acolo și toate aspectele, care sunt corelate cu incendiul la momentul care pot vorbi despre asta pentru că este o situație în dinamică și aceste informații care vi le dau acuma pot fi modificate la orice moment, a declarat Raed Arafat.

- Câte echipaje de pompieri sunt acolo și care este situația în acest moment?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Inițial s-au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje medicale de la ambulanța și de la smurd, mașină de multiple victime, de terapie intensivă, mașini ale serviciului de ambulanță...și echipaje de prim ajutor de la smurd. A fost declanșat planul roșu, la acest moment planul roșu a încetat.

Rămân echipaje la fața locului până la lichidarea incendiului și penalizare a căutării, deci clar că situația, din nou, este în dinamică, o parte din echipaje a fost retras având în vedere că situația este sub control, a declarat Raed Arafat.

- Avem vreo bănuială de la ce ar fi izbucnit incendiul la pensiune? Sau e prea devreme să facem supoziții?

E prea devreme să spunem asta, când colegii de la pompieri vor stabili cauza, vor ieși cu ea, a declarat Raed Arafat.

Citește și: VIDEO- Incendiu puternic la o cabană celebră din județul Prahova. Mai multe persoane sunt dispărute


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: