Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Răniții de la Petromida, transferați în străinătate

Doi dintre răniții în explozia de la Petromidia vor fi transferați în străinătate ca să fie salvați. Au arsuri extrem de grave, iar medicii de la Floreasca se pare că nu îi pot îngriji aici.

Razvan Ilie,

Medicii și-au dat acordul pentru transfer

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Decizia autorităților vine la o zi după ce fiica uneia dintre victimele exploziei de la Petromidia a cerut transferul tatălui său în străinătate, deoarece, spune ea, "starea sa este critică, iar spitalele noastre nu au aparatura necesară în astfel de situații".

Citeste si: VIDEO| Răniții din explozia de la Petromidia, în comă indusă

Medicii și-au dat acordul pentru transfer

Potrivit ultimelor evaluări efectuate de către medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, starea celor doi pacienți este stabilă, având arsuri pe 35% din suprafața corpului, astfel că în această dimineață medicii și-au dat acordul cu privire la transferul acestora în străinătate.

Citeste si: Soția tânărului ucis în explozia de la Petromidia, strigăt de disperare. "Trăiesc tragedia vieții mele, sunt văduvă la 33 de ani"

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De asemenea, premierul Florin Cîțu a anunțat într-o postare pe o pagină de socializare că decizia a fost luată în urma intervenției sale, și cel mai probabil luni va avea loc transferul.

Citeste si: VIDEO| Explozie urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia din Năvodari! O persoană a MURIT

Mesajul premierului Florin Cîțu

Premierul spune că a discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat și a solicitat să fie demarată procedura de transfer în strănătate dacă transferul este soluția

mai bună: 

"În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura.

Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate.

Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament", a scris premierul Cîțu pe Facebook.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI