„Două doctorițe de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” au fost arestate preventiv în controversatul caz al pacienților morți brusc la terapie intensivă. Procurorii au strâns probe, dar ancheta le-ar putea fi dată peste cap. Specialiștii de la Societatea Română de Anestezie spun că scăderea dozelor de noradrenalină e obligatorie și că medicii au procedat bine. Cu detalii vine colega mea, Ellvira Costache”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: Medicul care a sesizat cele 17 decese suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon, concediat și pus la zid: „Șefa de la ATI și conducerea au declanșat o campanie de hărțuire și denigrare împotriva mea”

Ce au transmis experții de la Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă

Ellvira Costache, reporter: Două doctoriție de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” au ajuns ieri după gratii. Sunt acuzate de omor calificat, după ce ar fi redus dozele de noradrenaliză unui pacient aflat în stare gravă, internat la Terapie Intensivă. Procurorii cred că ele au considerat că nu mai are rost ca pacientul să fie ținut în viață și de aceea ar fi redus substanța.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Citește și: VIDEO Doctorițele acuzate de omor de la Spitalul Pantelimon, arestate preventiv pentru 30 de zile. Marcel Ciolacu: „Toţi vinovaţii trebuie să meargă la închisoare”

Aseară, însă, Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă a dat un comunicat prin care a explicat cum se folosește de fapt noradrenalina.

E o substanță care menține tensiunea arterială și care se dă, inițial în doze mici, apoi se crește dacă pacientul nu are tensiunea bună.

Răsturnare de situație în cazul de la Pantelimon

Răsturnare de situație în cazul de la Pantelimon

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Aici, însă, devine interesant: specialiștii spun că, dacă tensiunea nu se reglează în doze mari, atunci medicii sunt obligați să reducă noradrenalina la valorile inițiale, adică la un mililitru pe oră. Vă reamintesc, scandalul a început în urmă cu câteva luni, odată cu acuzațiile că 17 pacienți au murit în decurs de câteva zile pe secția de Terapia Intensivă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si