Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Rate mai mici pentru creditele în euro

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, Banca Centrală Europeană scade dobânda de referință. Decizia luată la nivel european ar putea fi urmată și de Banca Națională a României, ceea ce ar da startul reducerii ratelor la creditele în lei.

Redactia Stirile Kanal D,

Rate mai mici pentru creditele în euro [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

- Banca Centrală Europeană a scăzut dobânda de referință pentru prima dată în cinci ani, de la 4% la 3,75%.

- Această decizie ar putea influența și Banca Națională a României (BNR) să facă același lucru, ceea ce ar reduce ratele la creditele în lei.

- Reporterul Știrile Kanal D Georgiana Grim a explicat că asta înseamnă rate mai mici la creditele în euro cu dobândă variabilă.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

- Inflația în UE a ajuns la 2%, iar în România a scăzut abia sub 6%, motiv pentru care BNR a menținut dobânda cheie la 7%.

- Ratele românilor cu credite în lei vor rămâne blocate la acest nivel până când BNR decide să scadă dobânda, cel mai devreme la următoarea ședință de politică monetară din 7 iulie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI