Baricadaţi în spatele porţilor, scandalagiii au pornit un atac furibund la care forţele de ordine au ripostate cu focuri de armă în rafală în semn de avertisment. Răfuiala s-a sfârşit cu un agent rănit şi 37 de indivizi încătuşaţi.

Ministerul de Interne a trimis două eclicoptere care să survoleze zone în care există riscul ca astfel de episoade să se repete.

Cu un veritabil câmp de război a semănat cartierul Rahova după lăsarea întunericului. Focurile de armă, trase de poliţişti ca avertisment, au răsunat până departe, iar agenţii au fost atacaţi cu pietre.

Citeste si: VIDEO| Scandaluri violente în prima zi de Paște

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Când s-au trezit în mijlocul unei terori, poliţiştii au chemat întăriri de la forţele speciale. Între timp, scandalagiii se baricadaseră în spatele porţilor închise şi de acolo au dezlănţuit asaltul. Atacau cu tot ce le pica în mâini: bolovani, farfurii, lemne.

Răfuiala a pornit după cesâmbătă, toată ziua, romii au încins un chef de pomină în plină stare de urgenţă. Ba chiar au ţinut să transmită isprava pe internet ca să vadă lumea toată că pentru ei...

legi nu există.

Citeste si: Ella de la „Puterea Dragostei” are de ales între Andy Adetu și Sergio Ștefano. Din cine va fi format cel mai nou cuplu din casă

Capul răutăţilor, cel care se autointitulează Spartacus a avut un mesaj de ameninţare pentru poliţişti: "Să înnebunesc dacă vine Poliţia îi răstorn! Aşteptăm Poliţia! Poliţia! Revoluţie! Revoluţie!"

Vecinii, sătui de atâta zgomot, au fost cei care au sunat la 112.

În cele din urmă, forţele de ordine au reuşit să intre peste ei în curte. 37 de persoane au fost, rând pe rând, puse la pământ şi duse la mai multe secţii din sectorul 5 pentru audieri. Unul dintre polițiștii care au luat parte la misiune a fost rănit și a vut nevoie de îngrijiri medicale, dar este în afara oricărui pericol. Jandarmi au păzit şi duminică locul răfuielii, asta după ce toţi cei care au luat parte la petrecerea interzisă au fost ridicaţi de mascaţi.

După maratonul de audieri şi reţineri, liderul "războiului" din Rahova şi-a cerut scuze printr-un mesaj scurt scris într-o română stâlcită şi postat pe internet lângă o fotografie în care apare îmbrăcat cu un tricou cu chipul luptătorului Mike Tyson şi cu ochii umflaţi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citeste si: Dan Puric, declaratii scandaloase la TV in noaptea de Inviere: "La Colectiv, haimanalele alea..."

După acest episod terifiant, Ciprian Necula, cel care apără drepturile romilor, etnie din care el însuşi face parte, se declară dezgustat şi revoltat deopotrivă: ”Cauza principală a fost alcoolul şi şmecheria, această combinaţie letală pentru societatea noastră.

Sunt nişte indivizi care, din punctul meu de vedere, trebuie să suporte consecinţele legii ca indivizi. Au stat în casele lor peste un milion cinci sute de mii de persoane, iar câţiva 150 au creat astfel de incidente în ţară şi, din păcate, toată comunitatea suferă acum. O metodă pe termen lung este educaţia. Doar că educaţia şi efectele educaţiei se văd pe termen lung, nu într-o zi. Pentru asta ei trebuie să insiste ca copiii din aceste comunităţi să fie educaţi”.

11 persoane au fost reţinute în urma conflictului din cartierul bucureștean Rahova. Acuzațiile sunt: ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si