Scenele turbate, multe dintre ele transmise în direct pe facebook, au fost filmate cu putin dupa ora 16, intr-un cartier din oraşul Hunedoara. Se văd sute de oameni ieşiţi în stradă, iar mulţi strigă că sunt bătuţi de poliţişti, deşi ei înşişi au ajuns protagoniştii unor astfel de situaţii.

”Echipajele de poliţie se aflau în zonă pentru a verifica respectarea reglementărilor pentru deplasarea în spaţiul public în cursul stării de urgenţă, Aceştia au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care a fost introdusă în una dintre autospecialele de poliţie, întrucât nu

avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă!”, a afirmat purtătorul de cuvând la IPJ Hunedoara.

Zeci de locuitori au coborât din apartamente ca să îi ia apărarea celui legitimat de poliţie, iar alţii s-au alăturat ca martori la un adevărat război de cartier.

Citeste si: Un angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat cu coronavirus

Cu greu au reuşit poliţiştii să-i ducă la secţie pe câţiva dintre cei care i-au agresat, le-au rupt oglinzile de la maşini si au dat in ei cu tot ce au găsit.

VIDEO | Război între blocuri
VIDEO | Război între blocuri


Poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului legitimat.

După identificarea persoanelor participante la agresiune, 9 persoane au fost ridicate de poliţişti şi duse la sediul poliţiei pentru audfieri.

Multi dintre suspecti au fost ridicati chiar din apartamente, de mascaţi, la câteva ore după ce s-au bătut cu poliţiştii în mijlocul străzii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mărturii despre presupuse abuzuri ale forţelor de ordine au apărut rapid în spaţiul public.

Alţii i-au acuzat pe poliţişti că le-ar fi agresat copiii.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi susţine că în acest caz este vorba si despre o victimizare a agresorilor, care încearca să scape de acuzaţii şi amenzi.

Citeste si: Marcel Vela: ”Acest Paşte este diferit. Trebuie să fim responsabili și patrioți”

Această chestiune a fost soluţionată într-o manieră înţeleaptă de către cei de la bază care au retras echipajele respective, deoarece: unu, numeric nu puteau să facă faţă unor agresori aflaţi sub imperiul categoric al băuturilor alcoolice, al incitaţiei psihologiei de grup.

Dacă s-ar fi exacerbat, invitau organele de poliţie să uzeze armele de foc. Şi asta ar fi însemnat morţi, ar fi însemnat răniţi.

Profesorul Tudorel Butoi ne sfătuieşte să avem grijă în următoarele săptămâni pentru că am putea asista la o creştere a infracţionalităţii, în contextul actual.

VIDEO | Război între blocuri
VIDEO | Război între blocuri

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

La Hunedoara, pentru calmarea spiritelor, polițiștii au tras un foc de armă în plan vertical. Dar si aşa... două autospeciale ale Poliției au fost avariate.

Citeste si: Ce pățești dacă porți prea mult mască de protecție? Primele efecte secundare care apar

Un dosar penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost deschis, iar zilele următoare vor mai fi chemate şi alte persoane la audieri.

În noaptea de Înviere, peste 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie şi au intervenit la 1.846 de evenimente anunţate prin apel la 112.

Au fost aplicate 3.384 de amenzi şi au fost deschise 234 de dosare penale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si