„Invadarea Ucrainei de către Rusia readuce în discuție obligativitatea serviciului militar obligatoriu în mai multe țări europene. După ce șeful statului major al Apărării din România a sugerat că țara noastră trebuie să se pregătească de război, Berlinul își reface și el calculele. Iasmina Ardelean știe mai multe. Bună seara, Iasmina”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Unde s-ar putea introduce armata obligatorie?

„Deși nu e o decizie ușor de luat, conflictul din Ucraina a schimbat discursul Europei în materie de apărare. Sunt tot mai multe state care se gândesc să reintroducă serviciul militar obligatoriu. Germania, de pildă. Ministrul Apărării din Berlin crede că Rusia ar putea ataca o țară NATO în următorii 8 ani. Și la Londra se fac auzite voci care cer revenirea la obligativitatea serviciului militar, după 6 decenii de voluntariat. Belgia intră și ea pe această listă. De frica unui război cu trupele Moscovei, Suedia, Lituania și Letonia au reintrodus obligația tinerilor de a veni la oaste, iar Estonia și Finlanda, țări vecine Rusiei, nu au renunțat deloc la această lege. Mai trebuie spus că Norvegia și Danemarca au anumite forme de recrutare obligatorie, dar nu toți sunt selectați pentru stagiul militar”, a transmis Iasmina Ardelean, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Scene de război petrecute în Bruxelles! Fermierii protestatari au provocate adevărate dezastre

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si