Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Reacția unui român din Londra vizat de mesaje xenofobe: „O să mă întorc înapoi acasă”

Românii din Londra sunt ținta unor atacuri xenofobe fără precedent. Mai mulți conaționali care au magazine într-un cartier londonez s-au trezit mitraliați cu mesaje în care sunt numiți „țigani” și li se cere să plece acasă. În fața acestui val de ură, autoritățile britanice îndeamnă la calm și spun că vor sancționa orice fel de abatere!

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Burnt Oak e un cartier aflat la o oră de mers cu metroul spre periferia Londrei. E supranumit „mica Românie”- pentru că aici trăiesc și muncesc peste 250 de mii de conaționali. S-au adus unii pe alții și au pus pe picioare afaceri la care în România niciunul nu visa.

Român din Londra: Majoritatea magazinelor au personal român.

Din păcate, durerea apasă și mai tare când văd că sunt ținta unor atacuri xenofobe. Se întâmplă des- dar cel mai recent caz i-a bulversat. Mai mulți români care au magazine acolo s-au trezit bombardați cu mesaje xenofobe.

Nu e de mirare că sufletele românilor care muncesc aici sunt țăndări. Încercați de discriminare și atacuri sălbatice toți ar vrea să vină acasă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Român din Londra: O să mă întorc înapoi acasă. Pentru mine, România-i România. E faină și Anglia. Dar e ca o stație de autobuz: vii, stai o perioadă aici, îți faci ce treburi ai din punct de vedere financiar și, apoi, viața merge mai departe.

Citeste si: Atac împotriva românilor din Londra: „Plecaţi odată!”

Dincolo de astfel de episoade care revoltă se ascunde un adevăr pe care autoritățile britanice îl conștientizează. Dacă ar pleca acasă toți români de aici, s-ar alege pragul de acest cartier.
Oricât ar fi de huliți- fără ei e greu. Mai rar vezi câte un englez să muncească în construcții sau vreo englezoaică să robotească 12 ore în bucătăria unui restaurant.

Ovidiu Șarpe e bucureștean și a ajuns la curtea reginei pe vremea comunismului. A muncit din greu până și-a ridicat propria afacere: o cofetărie după care se dau în vânt și cei mai mofturoși britanici.

Pe Nena- o tânără din Bașov- o regăsim în cel mai căutat restaurant din cartier. I-a fost greu să se acomodeze și ar pleca mâine acasă dacă România i-ar oferi șansa la o viață decentă.

Ambasada României la Londra transmite că autoritățile de acolo condamnă atacurile de orice fel și îi asigură pe români că le vor apăra dreptul de a munci și a locui în Regatul Unit.

Citeste si: Cine este autorul atacului de la Londra. Polițiștii l-au împușcat mortal și i-au făcut publică identitatea atacatorului

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI