11 ani și opt luni de închisoare cu executare. E pedeapsa la care au fost condamnați cei trei patroni ai fostului Club Colectiv. Ei sunt acuzați de ucidere din culpă în formă agravantă- vătămare corporală în formă agravantă. De aceleași fapte a fost găsită vinovată și patroana firmei care a pus în scenă spectacolul pirotehnic ce a declanșat infernul.

Pedeapsa e mai mare la ea- fiind acuzată și de distrugere de probe.

Celălalt patron al firmei de artificii a fost și el condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

9 ani si 8 luni, respectiv 10 ani de închisoare cu executare- au primit și cei doi pirotehniști care au montat artificiile în acea încăpere a groazei. Unul dintre ei a suferit atunci arsuri grave și a stat multă vreme în spital.

La 8 ani și 6 luni de închisoare a fost condamnat pentru abuz în serviciu și Cristian Popescu Piedone- fostul primar al sectorului 4- cel care a dat autorizație clubului, cu toate că încăperea ce avea să devină sicriu pentru zeci de suflete funcționa ilegal. Și trei subalterne ale lui din primărie au primit pedepse exemplare- de până la 8 ani de detenție.

Citeste si: BREAKING NEWS: Pedepse grele în dosarul COLECTIV. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Patronii clubului, condamnați la 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Puteau să prevină catastrofa cei doi pompieri care au făcut verificări în Colectiv înainte să fie mistuit de flăcări. Pentru că au închis ochii la gravele neregului și ei au fost condamnați la câte 9 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Reacții emoționante ale supraviețuitorilor din Colectiv la primele sentințe

Toți cei condamnați- în solidar cu primăria sectorului 4 și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ar putea fi obligați să achite facturile de spitalizare și să plătească daune uriașe supraviețuitorilor Colectiv și familiilor celor ce s-au stins, daune care se ridică la peste 50 de milioane de euro.

MIHAI GRECEA – SUPRAVIEȚUITOR AL INCENDIULUI DIN COLECTIV: Ce simțim noi? Ce simțim noi e că ne-am pierdut prietenii, n-o să mai fim ce am fost, că părinții și-au pierdut cei mai dragi oameni. Pe ei nu îi mai aduce nimeni înapoi. Nicio despăgubire, nicio sentință și nicio condamnare.

Supraviețuitorii infernului Colectiv și rudele celor care au pierit fără nicio vină în acea noapte blestemată sunt de părere că justiție e prea blândă cu vinovații. 65 de vieți s-au făcut scrum, altele au fost mutilate pentru totdeauna...

REPORTER: „Dacă ar fi fost după tine, cum ar fi trebuit să arate sentința de astăzi?

ADRIAN ALBU – SUPRAVIEȚUITOR AL INCENDIULUI DIN COLECTIV: Închisoare pe viață pentru toți. Pentru că rolul justiției e să dea și un exemplu celor care ar putea să facă așa ceva. În mod normal ei ar trebui să primească o pedeapsă exemplară ca alții să nu mai facă fapte care să ducă la moartea altor oameni.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Documentarul „colectiv”, în cinematografele româneşti din 28 februarie 2020

Și mai trist e că pedepsele vin după mai bine de 4 ani dureroși pentru mulți. Patru ani în care victimele au luptat să reînvețe să trăiască.

Patru ani în care părinții și-au plâns copiii plecați în ceruri mult prea devreme. Jean Chelba era unul dintre ei. S-a stins luptând, iar acum poate că privește sentința de undeva... de sus!

Decizia dată de tribunal nu e definitivă. Ea poate fi contestată fie de cei condamnați- fie de procurori- care au cerut pedepse mai mari. Soarta va fi tranșată la Curtea de Apel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si