Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Rebeca, minunea baletului românesc

La doar 16 ani, Rebeca este singura elevă de la o școală de stat din România care a fost admisă la Academia de Balet din Sankt Petersburg în ultima jumătate de secol. Rebeca ne povestește astăzi cât de mult a muncit pentru visul său.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Cu mișcări delicate și grațioase, Rebeca Rudolf te impresionează de la prima privire. Balerina de numai 16 ani stăpânește dansul eleganței de parcă s-ar fi născut cu el. Totuși, mișcările fluide sunt rezultatul a mii de ore de antrenamente care au inceput cu un...vis. Acela de a ajunge pe scenă.

”Primul spectacol a fost tot pe la vârsta de 4- 5 ani. Îmi aduc aminnte că am început să plâng înainte pentru că îmi era foarte, foarte frică să intru pe scenă!”, a spus Rebeca. 

Citeste si: VIDEO| Miracol la porţile Greciei

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dar Rebeca a reușit să își depășească emoțiile și să lupte pentru pasiunea ei. Totul cu sprijinul părinților care i-au incurajat talentul, iar mama a ajuns să-i fie cel mai bun prieten!

Au urmat ani de studiere a balentului clasic, iar Rebeca a început să meargă la concursuri. Multe dintre ele prestigioase, unde a impresionat juriul. A urmat un an de cursuri în Portugalia, unde s-a pregătit pentru cel mai mare concurs de burse din lume, Youth America Grand Prix. A câștigat admirația profesorilor și a obținut mai multe burse de studiu la Paris, Monaco, Stuttgart și Munchen, toate aflate în TOP 10 școli de balet în Europa.

Citeste si: Reguli noi pentru cetățenii care vin în România. Cine trebuie să stea în carantină sau izolare

Orele de repetiții au crescut si ele iar astăzi petrece chiar și peste 12 ore în sala de dans, exersând.

Pandemia de coronavirus a venit pentru ea cu o nouă provocare. În perioada de izolare a inițiat un proiect special, un workshop prin intermediul căruia să se poată antrena cu profesori din întreaga lume, online!

Rebeca a primit anul acesta și vestea cea mare! „Din septembrie ar trebui să încep să studiez la Academia Vaganova din Rusia, Sankt Petersburg și vreau să vă spun că este visul meu de când mă știu și probabil a multor copii, a multor balerini, dansatori profesioniști”, a declarat micuța balerină. 

Citeste si: Oana Cuzino dezvăluie principalele măsuri de protecție împotriva coronavirusului: „Să evităm cu orice chip...”

Rebeca este singura balerina acceptată în ultimii 50 de ani la renumita Academie de Balet din Sankt Petersburg.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI