Rechizitele sunt tot mai scumpe însă unii părinţii sunt dispuși să dea oricât pentru a le face pe plac celor mici.

Goana în magazine după rechizite

„- 700 de lei...

- Cât?

- 701 și 80 de bani... și încă nu am luat tot!”

Pentru Flori, pregătirile pentru începerea noului an şcolar sunt de două ori mai grele. Cei doi copii ai săi au nevoie de lucruri diferite și prețențiile nu sunt deloc ieftine.

„E bun pentru mate... mai vrei? Îți mai iau și pe gri? Îți mai iau și portocaliu...verde...roși....și mai vrei si pe altă culoare?”

„- Ia zi cu ce vrei..

- Fotbal!

- Cu fotbal vrei..succes la fotbal!”

„- Eu vreau niște carioci dar nu știu dacă le au!

- Carioci de care?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- E pe o bucată un pix și pe partea cealaltă o cariocă.”

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, noi modificări în ceea ce privește desfășurarea anului școlar 2022-2023. Elevii nu vor mai fi notați la aceste materii

Prețuri considerabile pentru rechizitele școlare

Acum, un caiet de 80 de file cu copertă ajunge și la 50 de lei, un penar la 70 de lei iar prețul unui stilou sare de 80 de lei, asta dacă modelul este cât mai simplu, fără chipurile unor personaje din desene animate.

În cazul în care cei mici au preferințe, sumele se dublează și se pot chiar tripla. De exemplu, acest stilou cu peniță de argint costa aproape cât un salariu minim pe economie.

Deși rechizitele s-au scumpit anul acesta, unii părinți nu au sesizat majorarea.

„Nu pot să îmi dau seama...în general cand facem comandă.. tot așa mai mult ..nu țin evidența prețurilor.”

Totuși, trebuie să știe că nu pot merge la cumpărături pentru rechizite fără să aibă câteva sute de lei în buzunar, mai ales dacă urmăresc o anumită marcă.

„- Acestea sunt cerute, sunt căutate... Rezervele sunt normale chiar dacă sunt alte culori. Important este să se potrivească..

- Și la ce pret?

- Sunt la 82 de lei, sunt la reducere...”

„Este un fel de organizator...și este la prețul de 56 de lei...si este foarte practic..”

„Părintele caută neapărat firma pentru că așa i s-a spus la școală, chiar dacă îi dai altă variantă dar același model ...practic același pix care scrie la fel.. Scot părinți banii din buzunar, chiar nu țin cont.”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Lista de rechizite pentru clasa I. Sfaturi utile pentru părinți

Părinții nu țin cont de prețuri când vine vorba de plăcerile celor mici

Ca în fiecare an, alegerea ghiozdanului dă cele mai mari bătăi de cap. Însă unii părinți nici nu se uită la banii când vine vorba de plăcerile celor mici.

„- Nu ne-am gândit exact, dar cred că undeva la 500-600 de lei..

- Cine va alege ghizodanul?

- Eu! (n.r.- cel mic).”

Adina Iliescu, reporter Kanal D: „Anul acesta, la mare cautare sunt ghiozdanele de tip smart. De exemplu, acesta care are roți și mâner și îi ajută pe elevi să transporte mai ușor caietele și manualele școlare. De asemena, cele mai vândute sunt și ghiozdanele impermeabile care au diferite accesorii, iar prețul pornește de la 500 de lei ...”

Citeste si: Anul școlar 2022-2023. Când vor avea elevii prima vacanță

Astfel, pentru toate cele necesare unui elev, părinții pot scoate din buzunare în jur de 1.500 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si