Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Reciclare de nevoie. Mai sunt câteva săptămâni până se oferă bani în schimbul ambalajelor returnate

În câteva săptămâni se vor oferi bani în schimbul ambalajelor returnate, garanția de 50 de bani. Acest lucru nu va fi făcut români din grijă pentru mediu, ci vor fi împinși de sărăcie.

Redactia Stirile Kanal D,

Reciclare de nevoie [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Mai sunt câteva săptămâni până se vor oferi bani în schimbul ambalajelor returnate, dar nu grija pentru mediu îi va face pe români să recicleze, ci sărăcia. Cei 50 de bani garanție pentru ambalaje! Deși pare o sumă mică la prima vedere- este suficientă ca să-i facă pe oameni să-și schimbe obiceiurile de-o viață, spun aceia pentru care 5 pet-uri sunt echivalentul unei franzele”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

5 pet-uri, echivalentul unei franzele

Pentru mulți dintre cei care își duc traiul de pe o zi pe alta, cei 50 de bani garanție oferiți în schimbul reciclării nu sunt de lepădat.

„Fiecare bănuț e. Și un ban e bun”, a spus o persoană.
Din nevoie sau din grija pentru mediu, noul sistem se anunță un succes.


Dovada și cozile uriașe formate în fața automatelor de reciclare la începutul lui octombrie. Atunci, un lanț de supermarketuri a testat programul câteva zile, iar oamenii, au venit cu sacoșele pline ochi de pet-uri, sticle și doze de aluminiu.

Citește și: VIDEO- Bani pentru nou-născuți. Proiectul a fost implementat în București, însă, mămicile din Constanța nu beneficiază de ajutorul financiar

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cei 50 de bani i-au făcut pe oameni să recicleze într-o săptămâna cât în 6 luni.
„Am reușit în doar o săptămână să colectăm peste 11 milioane de recipiente. Cantitatea a fost egală cu cantitatea reciclată în prima jumătate a anului”, a explicat Loredana Samoilă, reprezentantul unui supermarket.

Programul încă există la unele supermarketuri, doar că acum bate vântul în fața centrelor de colectare. Nu se mai oferă 50 de bani în schimbul ambalajelor, ci un voucher de 10% la unele produse și câte 5 bani pe ambalaj.

„Începând din 30 noiembrie un astfel de ambalaj va valora 50 de bani. Cu alte cuvinte, cu 6 ambalaje vom putea lua o franzelă”,

a transmis Georgiana Grimm, reporter Știrile Kanal D.

Este vorba doar despre ambalajele care au pe ele sigla de returnare. Deocamdată acestea nu se găsesc la raft. De la finalul lunii noiembrie, toate produsele ambalate în pet, sticlă sau doză de aluminiu, vor costa cu 50 de bani mai mult. Sumă pe care o vom recupera atunci când le reciclăm. Pe scurt, garanția tot din buzunarul consumatorului vine.
„Cetățenii care returnează ca să primească garanția sunt de câteva categorii. Sunt cei care o fac pentru că au nevoie de banii ăia. Mă bazez pe categoria aia pentru că dacă ei sunt mai comozi, vor abandona aiurea, mă bazez pe cei care au nevoie să le găsească și să le aducă înapoi la magazin”, a explicat Raul Pop, expert deșeuri.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ambalajele vor putea fi duse la automatele de colectare amplasate în parcările supermarketurilor sau, manual, în chioșcurile de cartier. Iar banii vor fi returnați fie sub formă de voucher, fie cash în funcție de magazin.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI