Costel muncește peste graniță, așa că zboară des cu avionul. Ca să nu cheltuiască o avere pe drumul spre muncă, bărbatul preferă să meargă cu o companie low cost și spune că deja s-a obișnuit cu problemele.
Probleme Wizz Air, pe cale să se rezolve
„Au fost de mai multe ori întârzieri, o oră cam așa, o oră- două. Deocamdată, când zburăm cu companiile low cost trebuie să suport și consecințele”.
Nu ar trebui. Din contră, regulamentul european este de partea consumatorului și îi încurajează pe călători să reclame astfel de situații. Doar că, din cauza multor sesizări care au rămas în aer, oamenii nu vor să își mai bată capul.
Citește și: Tragedie într-o familie de români din Italia. Devis s-a stins din viață într-un accident pe șoseaua de centură din Torino. „Rămâi în pace, înger blând”
Un studiu arată că Wizz Air se află în topul companiilor cu cele mai mari întârzieri sau zboruri anulate din România. În luna iunie, de pildă, patru din zece zboruri au avut probleme. Doar că, până acum, cei care au făcut reclamații la Autoritatea pentru Protecția Consumatorului nu au primit niciun leu despăgubire deoarece compania de zbor nu avea sediul în țara noastră.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ca să primim despăgubiri pentru orice problemă legată de zbor, ministerul Turismului ne îndrumă să facem sesizări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor din
România. Numai că în acest moment pare că are deja probleme.
Nu se pot trimite sesizări timp de o săptămână.
Dar nu trebuie să stăm cu mâinile în sân. Conform legii, dacă zborul are o întârziere de două ore, compania trebuie să le asigure pasagerilor ceva de băut și un apel telefonic. Dacă trec trei ore și avionul e tot la sol călătorii au dreptul la compensații cuprinse între 250 de euro și 600 de euro, iar dacă zborul are o întârziere de peste cinci ore pasagerul poate cere în plus rambursarea biletului.
Puteți cere despăgubiri pentru problemele întâmpinate la zbor inclusiv din ultimii doi ani. Autoritatea Aviației Civile din Marea Britanie a luat o decizie fără precedent. Aceasta cere Wizz Air să reanalizeze toate cererile de despăgubire respinse în cazul a sute de pasageri după ce au existat îngrijorări că nu au fost plătite compensații pentru unele zboruri anulate sau întârziate.
<\/scr"+"ipt>");