Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Recoltarea sparanghelului, grăbită de căldura din acest an. De sărbători, leguma se va găsi pe toate rafturile

Din cauza căldurii timpurii, recoltarea sparanghelului a fost grăbită. De sărbători, oamenii vor putea găsi leguma la rafturi.

Redactia Stirile Kanal D,

Căldura a grăbit culesul sparanghelului [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Căldura nefirească a grăbit anul acesta recoltarea sparanghelului. Leguma nelipsită din meniurile celor mai luxoase restaurante din lume este cultivată cu succes și în județul Buzău, unde culesul e în toi. Astfel, de sărbători, sparanghelul va fi din abundență pe rafturi, spune producătorul ei”, a transmis Christian Sabbagh.

Sparanghel recoltat mai devreme

Această cultură de sparanghel se află în localitatea Amara, pe un teren moștenit de Daniel Toma de la bunici. Leguma se află în cel de-al șaselea an de producție și, in mod normal, ar trebui culeasă primăvara. În acest an, căldura i-a grăbit dezvoltarea astfel că fermierul a început recoltarea mult mai devreme.

Citește și: VIDEO- De la temperaturi de vară, la frig și zăpadă. La Cluj a nins ca în povești

Citeste si: El este Lucian, polițistul în vârstă de 42 de ani, decedat după ce șalupa IPJ Tulcea s-a ciocnit pe brațul Sfântu Gheorghe! Bărbatul era considerat un erou după ce salvase un copil de la înec- kanald.ro

Citeste si: Ultimele clipe din viața lui Cosmin, adolescentul care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului! Ies la iveală detalii șocante și imagini surprinse de un martor. Ce ar fi făcut băiatul de 17 ani cu câteva minute înainte de tragedie?- wowbiz.ro

Citeste si: România este în topul CNN Travel, printre cele mai bune locuri de vizitat în 2025. Țara noastră este descrisă ca „un dar”- antena3.ro

„De obicei, în anii trecuți, pe la 10 aprilie abia vedeam primii lăstari cum rup bilonul și ies afară, anul ăsta cred că este a doua săptămână în care recoltăm, o cantitate foarte mare”, a spus bărbatul.
Anul trecut, buzoianul a livrat către clienții săi patru tone de sparanghel, de pe trei hectare de teren, iar acum speră la o producție și mai mare. Daniel Toma și ajutoarele sale culeg zilnic leguma.


Tijele de sparanghel sunt etichetate, apoi depozitate într-o cameră frigorifică. Fermierul buzoian își distribuie marfa de trei ori pe săptămână, ca să ajungă proaspătă pe mesele consumatorilor.
Din ferma lui Daniel Toma, sparanghelul pleacă spre clienți cu până la 40 de lei kilogramul, însă la clientul final ajunge cu un preț mai mare. Buzoianul mai cultivă la Amara și broccolini, o legumă înrudită cu broccoli, dar mult mai gustoasă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI