Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Recomandare OMS: Oamenii să poarte la masa de Crăciun măști

Toți cei care primesc rude în vizită de Crăciun ar trebui să poarte măști și să păstreze distanța. Sunt recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Iulian Ciurea,

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca fiecare membru al familiei să poarte masca în cazul în care la masa de Crăciun vor fi invitate și alte rude apropiate.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oamenii nu vor să poarte mască de protecție la masa de Crăciun, alături de cei dragi.

„Una din 7 familii a fost afectată deja în mod direct. A ramas, însă, mult, undeva la 80 la sută din populație si această populație este expusă în continuare prin relaxarea măsurilor”, spun specialiștii.

„Așa ceva e indamisibil, mai avem sa dormim cu ele, ca in rest le am facut pe toate.
Dar la masă nu pot sa țin masca, trebuie să mănânc că de asta mă duc acolo, nu?”, spun oamenii.

Experții OMS cred că oamenii trebuie să poarte măști de Crăciun, chiar dacă sunt la rude

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca fiecare membru al familiei să poarte masca în cazul în care la masa de Crăciun vor fi invitate și alte rude apropiate.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Cu toate că totul este la nivel de recomandare și nicidecum obligație, oamenii sunt revoltați- iar unii dintre ei nu renunță nici acum la teoria conspirației.

Pe lângă recomandarea ca masca de protecție să fie purtată în interior, specialiştii mai recomandă păstrarea unei distanțe de 2m între rude.

„Să fie cât mai puțini și să respecte toate regulile, dacă vin oameni din afara casei proprii, pentru că asta înseamnă risc de infecție, asta trebuie să înțeleagă”, spune Raed Arafat

Distanțarea fizică e aproape imposibilă în multe apartamente românești

Cum multe apartamente din România abia depăşesc suprafaţa de 50 de metri pătraţi, distanţarea fizică e posibilă doar dacă invitaţii ar sta în altă cameră.

„Doi metri distanta intre membrii familiei. Locul imi permite, dar nu imi permite sufletul. Nu aș putea”, spun oamenii.

Cert este că vom petrece sărbătorile de iarnă cu restricții de circulaţie între orele 23 şi 5 dimineaţa, aşa că, de Revelion, nu ne rămâne decât să ne uităm la televizor sau să ieşim pe balcon să ciocnim un pahar de şampanie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI